spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

De luni încep proteste la CFR, față de situația critică în care se află sistemul feroviar

Sindicaliștii feroviari anunță proteste la CFR începând de luni și până pe 23 septembrie, față de situația critică în care se află sistemul feroviar din România.

proteste la CFR mitingul ceferiștilor

Protestele vor avea loc în fiecare zi între orele 10.00 – 12.00, în zilele de luni și marți în fața Ministerului Transporturilor și în zilele de miercuri și joi în fața Guvernului României.

Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) a anunțat, printr-un comunicat, că va picheta în perioada 16-19.09.2019 și 23-26.09.2019 , în fiecare zi între orele 10.00 – 12.00 , în special împotriva situației critice în care se află CFR Călători. Sindicaliștii denunță tergiversarea achiziției celor 80 rame electrice regionale noi pe fonduri europene de către Autoritatea de Reformă Feroviară.

Vagoanele vechi, motiv de proteste la CFR

Vagoanele, locomotivele, automotoarele și ramele electrice sunt majoritatea vechi și insuficiente, ceea ce are ca efect condiții de muncă inumane pentru mecanicii de locomotivă și automotor, dar și pentru șefii de tren și conductori, spun protestatarii. Ei denunță și lipsa de personal la funcțiile de mecanici locomotivă și automotor, revizori locomotivă, șefi tură, mecanici instructori, formatori și evaluatori, șefi tren și conductori, casieri etc.

O altă nemulțumire este legată de tergiversarea investiților substanțiale în infrastructura feroviară, iar o alta de condițile  grele de muncă în care își desfășoară activitatea salariații din Calea Ferată Română.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de blocarea celor 10% din compensația acordată pe anul 2019 la CFR Călători ce trebuia imediat folosiți pentru repararea locomotivelor, automotoarelor și ramelor electrice. Ei critică lipsa unui BVC multianual pe cel puțin patru ani pentru investiții în materialul rulant al CFR Călători.

Protestatarii mai cer urgentarea demersurilor  pentru recuperarea supraaccizei la combustibilul folosit de materialul rulant motor al CFR Călători și CFR Marfă și folosirea sumelor respective în modernizare. La Proteste participă și Federația Mecanicilor de Locomotivă și Federația Națională Drum de Fier.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole