luni, aprilie 15, 2024
spot_img

FOTO, VIDEO. Proteste ale ceferiștilor la Guvern

Reprezentanți ai mișcării sindicale din România au organizat miercuri un miting de protest în fața Guvernului.

La protest au participat mai multe organizații sindicale afiliate la Confederația Sindicală Națională Meridian, printre care sindicaliști ai CFR Călători, STB Transpublic, spitalelor CFR.

Potrivit liderului sindical Maxim Rodrigo de la Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari în domeniul căilor ferate, sindicaliștii cer creșterea salariilor în sistemul feroviar de călători, îmbunătățirea condițiilor de muncă, aplicarea legii 195/2020 a Statutului Personalului Feroviar, emiterea de urgență a unei Hotărâri de Guvern privind semnarea contractelor de servicii publice pe zece ani.

În domeniul reparațiilor de locomotive, sindicaliștii cer absorbția micilor secții reparatoare ale SCRL și menținerea secției din Brașov ca „uzină mare reparatoare”.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Participanții la protest sunt nemulțumiți de intențiile de transfer ale spitalelor CFR de la Ministerul Transporturilor la cel al Sănătății, căci astfel se va pierde posibilitatea accesării de fonduri europene.

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole