miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Ceferiștii ies în stradă. Noua lege a pensiilor elimină articolele 34 și 35 din Statut

Un miting de protest va fi organizat peste două săptămâni de Confederaţia Sindicală Națională Meridian, principala nemulțumire fiind legată de noua lege a pensiilor.

Confederația amintită a trimis o adresă către Primăria Municipiului București și Jandarmeria București în care anunță organizarea acțiunii de protest la data de 16 noiembrie, între orele 10,00-13,00, în fața sediului Guvernului României. Organizatorii spun că la miting vor participa 5.000 de sindicaliști, în special de la Federația Silva și de la Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

”Motivele acţiunii de protest sunt: eliminarea din art.168 al proiectului de Lege privind sistemul public de pensii a alineatelor care abrogă prevederi cuprinse în unele statute profesionale, punctele e) şi f), aplicarea O.U.G. nr. 59/2000 – Statutul Personalului Silvic şi a Statutului Personalului Feroviar, Legea nr.195/2020, în forma actuală consolidată, respectarea contractelor colective de muncă şi negocierea acestora, pentru dreptul la condiţii de viată și de muncă decente, pentru dreptul la salarizare și pensionare decente, pentru aplicarea corectă a legislaţiei. Vă asigurăm că acţiunea se va desfășura în mod paşnic şi civilizat, iar în timpul mitingului o delegație coordonată de organizatori va depune un memoriu la Registratura Guvernului”, se arată în documentul citat.

CITEȘTE și Sindicaliștii acuză: Ciolacu taie salariile la CFR Călători, CFR SA și CFR Marfă


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Rodrigo Maxim, nemulțumit de proiectul noii legi a pensiilor

”Protestăm deoarece sunt nemulțumiri masive cu privire la noua lege a pensiilor ce urmează să treacă de Parlamentul României în 20 noiembrie 2023. Noua Lege a pensiilor abrogă/elimină articolele 34 și 35 din Legea nr 195 /2020 privind Statutul Personalului Feroviar. De asemenea, protestăm și față de modul cum s-a aplicat salarizarea din Legea nr 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar începând de la 1 iulie 2023 la CFR Călători și la CFR Infrastructură. Și protestăm și față de lipsa BVC-urilor pe 2023 ce nu sunt aprobate prin HG la CFR Călători și la CFR Infrastructură nici până în luna noiembrie 2023”, a declarat Rodrigo Maxim pentru Club Feroviar.

Ultimele Articole