spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

VIDEO Protest la metroul din New York. Manifestanții au cerut transport gratuit și mai puțini polițiști

Un protest la metroul din New York a avut loc vineri, iar sutele de manifestanți au cerut transport gratuit şi reducerea numărului de poliţişti.

protest la metroul din New York

„Străzile sunt ale noastre, trenurile sunt ale noastre, pereţii sunt ai noştri. Această mişcare este a noastră”, a scris pe Twitter grupul Decolonize This Place, care a lansat iniţiativa.

Acţiunea a avut dublu scop: să denunţe preţul ridicat al biletelor de metrou, unde abonamentele săptămânale şi lunare s-au scumpit din aprilie trecut, şi prezenţa crescută a forţelor de securitate în infrastructura subterană, după ce în luna decembrie a anului trecut a fost aprobată desfăşurarea unui număr suplimentar de 500 de poliţişti.

Protest la metroul din New York. Sute de oameni la Grand Central Station

Sute de oameni au protestat la Grand Central Station, una dintre cele mai importante şi mai aglomerate staţii de metrou din Manhattan. Ei agitau pancarte cu mesaje precum „bani pentru lifturi, nu pentru mai mulţi poliţişti” şi scanau „transportul public ar trebui să fie gratuit, de la A la Z”. Cel puţin nouă persoane au fost reţinute de poliţia din Grand Central Station.

Pentru acest protest, autorităţile au desfăşurat 1.400 de polițiști suplimentari în staţiile din Brooklyn, Manhattan şi Bronx, care cu toate acestea nu au putut împiedica apariţia numeroaselor graffiti pe pereţii staţiilor de metrou, între ele unele cu mesaje de tipul „Transport gratuit”, „Afară cu poliţiştii” sau „Să vă pună pe voi să plătiţi 2,75 dolari”, cu referire la preţul unei călătorii cu metroul. Protestatarii au încercat să forţeze ieşirile de urgenţă din unele staţii de metrou, pe unde călătorii pot pătrunde pe peroane fără a mai valida la turnicheţi.

Este al treilea protest de acest tip în ultimele trei luni. Manifestațiile au început după o serie de arestări făcute în metroul din New York care au afectat mai ales comunitatea de culoare şi persoanele sărace.

Ultimele Articole