spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Protest la Calea Ferată din Moldova. Angajații au blocat traficul, pentru că nu și-au primit salariile

Un protest la Calea Ferată din Moldova a fost declanșat din cauză că salariații întreprinderii nu și-au primit salariile de două luni de zile.

protest la Calea Ferată

Protestatarii de la nodul feroviar Basarabeasca au blocat calea ferată și spun că nu-și vor relua activitatea până când problema nu va fi rezolvată, informează site-ul Publika.md.

”Au mai fost așa cazuri când nu a fost achitat salariul angajaților la timp. Dar în acest an pandemia a agravat și mai mult situația”, a declarat Nicolai Nicolaev, președintele Comitetului Sindical al nodului feroviar Basarabeasca.

Protest la Calea Ferată din Moldova. Reacția administrației CFM

Transportul feroviar de mărfuri a fost afectat în ultimul timp de criza pandemică și seceta din acest an, ceea ce a dus la micșorarea veniturile Întreprinderii Calea Ferată din Republica Moldova. Acest fapt a dus la întârzierile salariale de care se plâng angajații instituției, se arată într-un răspuns al administrației CFM pentru  postul de televiziune TV8.

”Ramura transportului de pasageri, de asemenea, a fost afectată. Astfel, începând cu data 16.03.2020, au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată rutele de tren interstatale și internaționale”, se mai arată în răspunsul primit de la conducerea CFM.

Totodată, directorul general interimar al CFM, Andrian Onceanu, spune că o altă cauză sunt „datoriile istorice față de anumiți agenți economici și bănci, în baza cărora executorii judecătorești au aplicat sechestre pe conturile gestionate de către întreprindere”, precizând că se întreprind măsuri pentru rezolvarea problemei financiare.

Ultimele Articole