spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Propunere la Bistrița: Tren urban de descongestionare a traficului

Candidatul PMP la Primăria Municipiului Bistrița, Ionuț Simionca, propune o soluție inedită de aerisire a traficului din oraș: trenul urban. Acest tren ar urma să lege centrul orașului de Livezile, Groapa Sărății și Sărata, pe actuala rețea de cale ferată, și ar diminua traficul existent cu 1.500-2.000 de autovehicule care intră zilnic în Bistrița.

„Trenul urban este o soluție rapidă care poate fi pusă în aplicare în Bistrița în câteva luni. Pentru acest tren urban avem nevoie de câteva park & ride-uri în afara orașului, în zona metropolitană. Este vorba de parcări în care oamenii și-ar putea lăsa autoturismele proprietate personală pentru a folosi transportul în comun. Un park & ride s-ar putea face chiar în piața de mașini de la Livezile. Cetățenii care vor să vină în Bistrița de pe Valea Bârgăului ar putea să parcheze la Livezile și să urce într-un tren care să îi aducă în oraș. Un alt park & ride, care să preia traficul de pe Valea Șieului, trebuie să fie construit în Groapa Sărății. În fine, mai avem nevoie de un park & ride pe Lucian Blaga, la intrarea în Bistrița de pe Valea Someșului, din partea Năsăudului”, a explicat Ionuț Simionca într-un interviu la bistriteanul.ro.

Parlamentarul bistrițean susține că a discutat soluția privind trenul urban din Bistrița cu profesori universitari de urbanism, dar și cu investitori privați. „Aceasta ar fi o soluție rapidă și ieftină de descongestionare a traficului, care ar putea fi pusă în practică în câteva luni. Imaginați-vă cum ar arăta traficul în Bistrița fără 1.500-2.000 de mașini!”, a mai spus Ionuț Simionca.

Soluția privind trenul urban propusă de candidatul PMP la Primăria Bistrița face parte dintr-un plan complex al acestuia de descongestionare a traficului. (D.C.)

Ultimele Articole