luni, iunie 5, 2023
spot_img

Promoție la SNCF: 10.000 de bilete de tren puse în vânzare la un euro bucata

Zece mii de bilete de tren vor fi puse în vânzare marți, 23 mai 2023, începând cu ora 7 dimineața printr-o promoție la SNCF, operatorul feroviar de stat din Franța.

Promoția de pe site-ul de internet al companiei va viza două rute feroviare importante din Hexagon, Paris-Lyon și Paris-Nantes, și va fi valabilă doar timp de 24 ore și doar la trenurile din rețeaua Ouigo-Train Classique, cu ocazia aniversării de un an. Călătoriile vor putea fi efectuate în intervalul 24 mai – 5 iulie.

Traseele puse în vânzare vizează 14 stații feroviare pe cele două rute. Pe ruta Paris-Lyon sunt: Paris (gara Bercy și gara Austerlitz), Melun, Dijon, Chalon-sur-Saône, Mâcon și Lyon. Pe cealaltă rută sunt următoarele stații: Chartres, Le Mans, Angers, Les Aubrais, Blois, Saint-Pierre-des-Corps, Saumur și Nantes.

Trenurile Ouigo Trains Classiques: mai ieftine, dar mai lente

Biletele la trenurile Ouigo din oferta ”clasic” sunt mai ieftine, dar garniturile merg cu aceeași viteză ca trenurile expres regionale (TER). Garniturile Ouigo Trains Classiques, ce pot fi recunoscute grație schemei de vopsire în roz aprins, circulă pe liniile Paris-Lyon și Paris-Nantes, cu cinci curse dus-întors pe fiecare. Mai ieftine, dar și mai lente decât trenurile Ouigo Grande Vitesse, aceste garnituri se vor a fi o alternativă ultra low-cost atractivă pentru cei care nu pun mare preț pe durata călătoriei. Și asta pentru că cu Ouigo Trains Classiques călătoria Paris-Lyon durează cinci ore, iar cea Paris-Nantes patru ore, față de doar două ore pentru a parcurge aceleași rute cu trenuri de mare viteză (TGV). Cu toate acestea, peste 1,3 milioane de pasageri au ales Ouigo Classique în ultimul an. Un succes previzibil al acestei oferte, de vreme ce patru francezi din zece spun că biletele de tren sunt prea scumpe, potrivit unui sondaj recent realizat de institutul Harris Interactive.

În ceea ce privește biletele la Ouigo Trains Classiques, acestea pot fi cumpărate în mod normal cu sume cuprinse între 10 și 30 de euro pentru adulți și 5 euro pentru copii, potrivit SNCF Voyageurs, firma-mamă a Ouigo. În luna ianuarie a acestui an, compania feroviară a majorat tarifele sale în medie cu 5%, pentru a face față exploziei costurilor de exploatare. Acum, avem această promoție la SNCF.

Ultimele Articole