spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img

Proiectul feroviar Astara va fi finantat de ambele tari in egala masura

astaraAzerbaidjan si Iran vor finanta proiectul feroviar Astara (Azerbaidjan) – Astara (Iran). „In urmatoarea etapa, este important sa construim o linie feroviara intre Astara si Rasht. Azerbaidjan si Iran vor finanta in egala masura proiectul feroviar Rasht”, a declarat Presedintele Iranului, Hassan Rouhani. Saptamana trecuta, Iran a decis sa implementeze masuri pentru a accelera constructia segmentului care ii revine din linia Rasht-Astara. Sectiunea de cale ferata de 2 km va lega un terminal de marfa la granita orasului iranian Astara de un pod care se afla in prezent in constructie si care leaga cele doua orase. Constructia podului de 82 de m peste raul Astara a fost lansata in aprilie.
In iulie, Caile Ferate din Azerbaidjan au finalizat lucrarile de excavatii in proportie de 85% in cadrul constructiei sectiunii feroviare de la statia Astara din Azerbaidjan pana la granita cu Iran. Podul de cale ferata va fi dat in folosinta inainte de sfarsitul lui 2016.
In cadrul proiectului, la inceputul anului au fost lansate lucrarile la podul de 82 de m peste raul Astara, iar in martie au fost incepute lucrarile de constructie a sectiune de 8,3 km care leaga statia Astara in Azerbaidjan de granita cu Iran. Conform proiectului, constructia podului si a caii ferate va fi finalizata pana la sfarsitul anului.

Ultimele Articole