Proiectul de buget pentru Bucuresti prevede investitii in reteaua de tramvai

Primaria Capitalei a pus in dezbatere publica proiectul de buget pe anul 2018, estimat la 1,24 miliarde euro. Din aceasta suma, 231 milioane euro sunt alocate pentru investitiile in infrastructura si 32 milioane de euro pentru achizitia a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie si 42 autobuze electrice.

Vor fi alocate 37.000 euro pentru studiul de fezabilitate privind proiectul de modernizare a sistemului rutier si liniilor de tramvai pe bulevardul Vasile Milea.

Vor fi demarate procedurile pentru atribuirea contractului de executie pentru proiectul de reabilitare a sistemului rutier si retelei de tramvai pe bulevardul Dimitrie Pompei si str. Barbu Vacarescu.

Pentru proiectul “Penetratie Prelungirea Ghencea Domnesti” se va reface studiul de fezabilitate intrucat proiectul trebuie revizuit, asa cum prevede Planul de Mobilitate Urbana Durabila, care propune construirea liniei de tramvai si a unui nod intermodal in zona pasajului pe care il construieste Ministerul Transporturilor. Bugetul alocat este de 200.000 euro.

De asemenea, se propune alocarea a 56 de milioane de euro pentru imbunatatirea sistemului rutier, semaforizare inteligenta si managementul traficului.