miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Proiectul Accesibilizarea stațiilor de metrou pentru nevăzători a fost finalizat de Metrorex

Lucrările la proiectul Accesibilizarea stațiilor de metrou pentru nevăzători au fost recepționate de Metrorex, a anunțat luni societatea de transport subteran din Capitală.

Metrorex a recepționat, luni, 23 octombrie 2023, lucrările de dotare a tuturor celor 63 de stații de metrou cu elemente de semnalistică și panouri de informare Braille dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere.

În cadrul proiectului „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere” au fost instalate elemente din oțel inoxidabil în zona acceselor, pasajelor, vestibulelor, scărilor fixe și a peroanelor, pentru a ghida persoanele cu deficiențe de vedere.

“Deplasarea persoanelor cu deficiențe de vedere în condiții optime de siguranță în spațiile metroului este, odată cu finalizarea acestei ultime etape a proiectului, un obiectiv îndeplinit. Ne bucurăm să asigurăm, astfel, o mobilitate totală a călătorilor cu nevoi speciale, care folosesc metroul”, a declarat Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex.Lucrări executate în cadrul proiectului Accesibilizarea stațiilor de metrou pentru nevăzători

La recepția lucrărilor au fost invitați reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România, în calitate de beneficiari principali ai proiectului.

Proiectul a constat în dotarea celor 63 de stații de metrou atât cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe suprafața existentă, cât și cu panouri de semnalistică Braille, astfel:

  1. a) Benzi speciale din elemente de oţel inoxidabil:
  • Elemente tip „linie”;
  • Elemente tip „punct”;
  1. b) Panouri de semnalistică Braille:
  • Panouri tip 1: panouri de informare generală exterioare, montate la suprafață, în dreptul fiecărui acces al stației;
  • Panouri tip 2: panouri interactive de informare generală interioare, montate în vestibule;
  • Panouri tip 3: panouri de informare grupuri sanitare.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile, din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare, valoarea contractului de finanțare fiind de 24.128.276,69 lei, echivalentul a aproximativ 4,8 milioane de euro.

Ultimele Articole