spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Proiect Quick Wins. Cât vrea să dea Regionala Iași pe repararea a 42 de kilometri de cale ferată

Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să repare, printr-un proiect Quick Wins, aproape 42 km de cale ferată.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Proiecte tip Quick Wins – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii-SRCF Iași”. Valoarea totală estimată a contractului este de 167.456.708,77 lei, echivalentul a 33,8 milioane de euro.

Contractul va presupune lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe linia 600 (Fir II), interval Tutova – Munteni, de la Km 286+163 până la Km 328+000 și liniile directe aferente, în cadrul cărora se utilizează doar materiale de cale noi, cu refacerea substratului căii în zona schimbătoarelor de cale, în zona trecerilor la nivel, în zona în care prisma de piatră spartă este incompletă și în zona punctelor noroioase. Prin execuția lucrărilor prevăzute și atingerea obiectivului de aducere a liniei în parametrii necesari asigurării siguranței circulatiei, ridicarea restricțiilor de viteză cu circulația trenurilor de călători la viteza proiectată de 120 km/oră și 80 km/oră a trenurilor de marfă, se prognozează creșterea volumului de transport, cu tendințe de dezvoltare socio-economică a zonelor, având un impact semnificativ.

Contractul va trebui finalizat într-un an și jumătate.Proiect Quick Wins. Condiții de participare la licitație

Pentru participarea la licitație, se solicită experiență similară. Ofertanții trebuie să demonstreze că în ultimii zece ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor) au executat lucrări de natură sau complexitate similare cu cele care fac obiectul procedurii în valoare cumulată de cel puțin 166.275.000 lei (fără TVA), realizate în cadrul unuia sau cel mult zece contracte, dintre care cel puțin unul să includă lucrări de sudare a șinelor.

Garanţia pentru participare este de 1.674.567 de lei şi este irevocabilă. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 iulie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 14 ianuarie 2023.

Ultimele Articole