spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Proiect pilot la Metrorex. Reîncărcarea cardurilor la automate, cu unele limitări

Un proiect pilot la Metrorex se desfășoară în aceste zile, pentru a permite reîncărcarea cardurilor de călătorie la automatele de vândut cartele.

Societatea de transport subteran a anunțat luni că în perioada 9 – 13 ianuarie 2023 va derula proiectul pilot care facilitează reîncărcarea și consultarea cardurilor contactless nominale de către călători, la nouă automate de vândut cartele  din stațiile Piața Unirii 1 și Piața Unirii 2.

Opțiunea de reîncărcare și consultare a cardurilor contactless Metrorex, direct la automate, va fi implementată în toată rețeaua de metrou, după finalizarea proiectului pilot care include și perioada de testare.

Proiect pilot la Metrorex. Nu pot fi reîncărcate titlurile comune de călătorie cu STB și CFR

”Prin intermediul acestei noi opțiuni, călătorii vor putea să reîncarce pe cardurile contactless Metrorex titlurile de călătorie care au fost încărcate anterior pe respectivele carduri, conform indicațiilor din meniul automatelor de vândut cartele. La automatele de vândut cartele nu se vor putea reîncărca titlurile de călătorie cu reducere și titlurile de călătorie integrate (MTX/STB și MTX/STB/Feroviar)”, se mai arată în comunicatul dat publicității de Metrorex.

Integrarea tarifară și biletul unic de transport în regiunea București-Ilfov nu funcționează la parametri optimi nici acum, la aproape un an și jumătate de la implementare. Reîncărcarea cardurilor cu titluri de transport metropolitan (STB+Metrorex+Feroviar) nu se poate face decât la STB. De asemenea, din aplicația 24Pay nu se pot cumpăra decât titluri de călătorie pentru STB și transportul feroviar pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă, titlurile Metrorex nefiind disponibile, așa cum a mai scris Club Feroviar.

Surse din cadrul Metrorex au declarat pentru Club Feroviar că pentru perioada următoare se va lua în calcul și posibilitatea de a reîncărca abonamentele integrate la automate.

Ultimele Articole