spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Proiect imobiliar în vecinătatea Gării de Nord Timișoara

 

Societatea ELBA a vândut unui investitor imobiliar terenul aferent fostei fabrici unde a funcționat până în urmă cu câțiva ani, din zona Gării de Nord Timișoara.

Suma obținută depășește 12 milioane de euro, potrivit debanat.ro. Societatea timișoreană ELBA, specializată în domeniul corpurilor de iluminat, a vândut terenul pe care a funcționat inițial fabrica, situat într-o zonă relativ centrală, lângă Gara de Nord Timișoara. Este un teren de 56.000 de metri pătrați de pe strada Gării nr. 1. Consiliul de administrație a anunțat vânzarea, iar hotărârea a fost supusă aprobării adunării generale a acționarilor. Numele investitorului imobiliar care a achiziționat acest teren nu a fost dezvăluit, acesta dorind să rămână anonim până la întocmirea documentației. Suma ar urma să fie plătită odată cu obținerea unui Plan Urbanistic Zonal și a autorizației de construire, se estimează că va fi vorba de un an și jumătate.

„Consiliul de Administraţie al societăţii a făcut demersuri pentru vânzarea terenului din Strada Gării şi am primit o ofertă pe care o considerăm acceptabilă şi pe care o supunem aprobării acţionarilor. Suprafaţa terenului este de aproximativ 56.000 mp, (…) şi cuprinde inclusiv drumul de acces. Preţul este de 12,5 milioane de euro şi se va plăti după obţinerea aprobării PUZ-ului şi a autorizaţiei de construire pentru prima parte a construcţiei. Ca timp, se estimează un interval de maximum un an şi jumătate. Cumpărătorul este un investitor imobiliar şi doreşte să se menţină confidenţialitatea privind denumirea sa până la momentul întocmirii documentelor publice aferente procedurilor administrative“, se arată în documentul Consiliului de Administraţie al societăţii Elba, conform zf.ro.Terenul respectiv nu este scos la vânzare de curând, fabrica producătorului timișorean a fost mutată în Parcul Industrial din Freidorf în urmă cu mai mulți ani. Terenul e înconjurat de 4 străzi principale: bulevardul Gării, bulevadul Dragalina, Splaiul Titulescu și strada Pop de Băsești. (D.C.)

Ultimele Articole