spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

Proiect de 135 milioane lei destinat reabilitării liniilor de tramvai la Botoșani

Municipalitatea botoșăneană a lansat zilele trecute o licitație pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea căii de rulare a tramvaielor, unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), municipiul Botoșani este beneficiarul contractelor de finanțare nr. 5039/2019 și nr. 5718/2020 încheiate cu M.L.P.D.A. pentru realizarea obiectivului de investiții „Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul”, potrivit publicației locale bunadimineatabotosani.ro.

Licitația deschisă de municipalitate este efectuată pe două loturi. Primul are o valoare de 67 de milioane lei și presupune  înlocuirea a aproximativ 9 km de șine de tramvai, construirea a 18 stații și peroane, montarea a 9,12 km de fir de contact, înlocuirea a 234 de stâlpi de susținere și implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing. Al doilea lot are o valoare de aproape 68 de milioane de lei și prevede înlocuirea a aproximativ 8,56 km de șine de tramvai, construirea a 14 stații și peroane, montarea a 8,98 km de fir de contact, înlocuirea a 279 de stâlpi de susținere și implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing. Valoarea totală a proiectului este de 135.186.174,08 lei. (D.C.)

Ultimele Articole