spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Proiect comun de tramvai-tren între Timiș și Caraș – Severin

Consiliile judeţene Caraş-Severin şi Timiş, alături de municipiile reşedinţă de judeţ, Reşita şi Timişoara, au decis să intre într-un parteneriat menit a dezvolta proiectul unui tramvai-tren.

Cele patru administraţii îşi propun să modernizeze infrastructura feroviară pentru implementarea soluţiei de transport de tip „train-tram” (tren-tramvai) pe ruta Reşita Sud – Bocşa – Timişoara Nord şi asigurarea legăturii cu Aeroportul „Traian Vuia”. În plus, se are în vedere o asemenea soluţie tehnică şi pe ruta Berzovia – Oraviţa – Anina, potrivit opiniatimisoarei.ro.

„Beneficiem de un context administrativ favorabil, în care partenerii noştri din Caraş, atât de la judeţ, cât şi de la municipiu, sunt pe aceeaşi undă cu noi. Şi ei, dar şi noi, dezvoltăm echipe performante de accesare a fondurilor europene. Nu sunt proiecte uşor de realizat şi nici nu vor fi făcute peste noapte, dar nu am venit la Consiliu să gândim mărunt. Nu ne autoimpunem limite. Noua formulă a puterii de decizie la nivelul celor două judeţe va arăta că se poate să ducem la capăt proiecte mari”, spun reprezentanți ai județului Timiș.

Pentru a deveni funcţional, parteneriatul trebuie să treacă prin votul fiecărui consiliu. Timișul l-a aprobat deja în unanimitate, la ultima şedinţă în plen a CJT.

Proiectul tren-tramvai a fost inițiat în Germania în orașul Karlsruhe, în jurul anului 1992. (D.C.)

Ultimele Articole