luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Profesionalism a la Sorin Grindeanu: Membri de partid plătiți din fondurile publice ale CFR Călători

Adunarea Generală a Acționarilor (în fapt oamneii puși de Sorin Grindeanu în AGA) a aprobat zilele trecute noi mandate în CA CFR Călători pentru două persoane apropiate de PSD.

Decizia AGA numărul 20 din 1 august menționează expirarea mandatelor lui Mihai Alexandru Fabian și  Nicolae Cristian Popovici în CA CFR Călători și, totodată, acordă acestora noi mandate de 4+2 luni începând cu 2 august și, respectiv, 14 august.

Dar cine sunt cei doi membri CA? Se incadrează ei în profilul profesional promis zilele trecute de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD?

Mihai Alexandru Fabian este un tânăr de aproximativ 30 de ani absolvent al Universității Româno-Americane, Dreptul Afacerilor. Ceea ce îl recomandă însă probabil cel mai mult este calitatea de membru la Tineret PSD Sector 1. Fără succes el a candidat la ultimele alegeri locale pentru Consiliul Local Sector 1. El și-a găsit și un post de consilier juridic la CFR Marfă și pe Facebook tună și fulgeră din partea PSD impotriva ”administrației Armand”.

Mai bazat este celălalt membru CA numit zilele trecute, anume Nicolae Cristian Popovici. El este de origine din Timiș ca și ministru și a lucrat la ANCOM, surpriză, ca și ministrul Sorin Grindeanu. Popovici i-a fost chiar consilier.

Dacă argumentele acestea nu sunt suficiente pentru a justifica numirea sa, mai menționăm și faptul că a acordat cu generozitate PSD un imprumut de 155.000 lei. Oare funcțiile în comnpaniile de stat se cumpără cu contribuții la partid?

Practic aceste două numiri demonstrează că domnul Grindeanu își plătește angajații pe linie politică din fonduri publice.

Toate aceste numiri ne fac să ne întrebpm dacă îl putem lua în serios pe ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu acre cu verva și ușurința verbală recunoscută promite peste tot profesionalizarea Consiliilor de Administrație.

 

 

Din gură, profesionalism pe linie

Dar ce promitea zilele trecute liderul PSD?

„De ce am spus că până la sfârşitul anului, pentru că aşa cum ştiţi, vineri, a fost termenul de la care au început să curgă cele 30 de zile pentru depunerea de CV-uri pentru selecţia pe 109 (n.r. – Ordonanţa de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice) la 5 companii, printre care şi Metrorex. Nu mă voi opri şi nu dau înapoi. Colegii mei o să vă dea calendarul. Nu doar pentru cele 5 companii: CNAIR, CNIR, CFR Infrastructură, CFR Călători, Metrorex, ci şi pentru toate celelalte, şi este un calendar.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole