Producatorii feroviari din Kazahstan obtin certificare conform reglementarilor Uniunii Vamale

Companiile feroviare nationale din Kazahstan au primit certificare conform reglementarilor Uniunii Vamale. Printre companiile care au primit aceste certificari, se numara Electric Locomotive Kurastyru Zauyty-EKZ, producatorul de locomotive electrice infiintat de Alstom, Căile Ferate Kazahe si Transmashholding; Lokomotiv kurastyru zauyty- LKZ, un producator de locomotive electrice detinut de GE Transportation si Transmashholding; “Kazakhstan wagon-building company”, o subsidiara a Kaztemirtrans; “R.W.S. Concrete” care produce grinzi din beton armat pentru macazuri.
Reamintim ca incepand cu iunie 2017, consortiul EKZ a devenit primul producator de trenuri din Kazahstan care a primit certificarea IRIS (Standardul Industriei Feroviare Internationale), care are la baza standardul ISO 9001.
„Acest an a devenit unul foarte important pentru industria de transport odata cu finalizarea perioadei de tranzitie inainte de intrarea in vigoare a reglementarilor tehnice”, a declarat Batyr Kotyrev, inginer sef in cadrul companiei Kazakhstan Temir Zholy.
Locomotivele electrice seria KZ8A, locomotivele diesel TEP33A si TE33AS, vagoanele de marfa 12-9846, produse in fabricile din Kazahstan, au incheiat cu succes intreaga procedura de operare, precum si testele dinamice si cele de franare in conditii climatice diferite de + 50°С to -50°С pentru cerintele de operare din Kazahstan.
Testele sunt efectuate in cadrul centrelor specializate ale KTZ, care includ sectiuni drepte si curbe cu diferite raze, macazuri si inclinari cu dimensiuni diferite, pentru evaluarea tuturor caracteristicilor materialului rulant in conditii reale de operare.
Rezultatele testelor confirma conformitatea absoluta a produselor cu reglementarile de siguranta conform reglementarilor tehnice ale Uniunii Vamale.

Foto: Alstom

Alte stiri