spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

BREAKING Poate începe procesul lui Sebastian Vlădescu, în Dosarul Mită la CFR

Procesul lui Sebastian Vlădescu, în care fostul ministru este acuzat de luare de mită și trafic de influență în legătură cu modernizarea Magistralei 800 București-Constanța, poate începe, a decis luni instanța supremă.

procesul lui Sebastian Vlădescu Dosarul Mită la CFR modernizarea căii ferate Bucureşti – Constanţa

„(…) Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela şi Boureanu Cristian Alexandru. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.89/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela, Boureanu Cristian Alexandru şi Dascălu Constantin”, este decizia luată luni de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Hotărârea instanței nu este însă definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile.

Procesul lui Sebastian Vlădescu. DNA l-a trimis în jdecată alături de cumnatul lui Mircea Geoană

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit DNA, dosarul vizează infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005 – 2017, respectiv mită în valoare de aproximativ 20 milioane de euro de la o companie străină (Swietelsky), cu titlu de comisioane, unor oficiali români în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influenţă. De asemenea, au fost trimiși în judecată Mircea Ionuţ Costea (cumnatul lui Mircea Geoană, fost angajat la Ministerul Finanţelor şi fost director al Eximbank) – trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită şi Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) – luare de mită.

Într-un dosar separat, în luna martie, a fost trimis în judecată fostul șef al Swietelsky România Josef Hornegger, care a recunoscut că societatea la care a lucrat a dat mită mai multor oficiali români, printre care şi Sebastian Vlădescu. Pe 26 februarie 2020, judecătorii de la instanța supremă hotărâseră să retrimită procurorilor acest dosar, magistrații oferind un termen de cinci zile pentru ca anchetatorii să refacă întregul rechizitoriu.

CITEȘTE și Circuitul banilor în Dosarul Mită la CFR. Cât primeau Sebastian Vlădescu, Cristian Boureanu și Ionuț Costea

Ultimele Articole