luni, februarie 19, 2024
spot_img

BREAKING Conducerea Metrorex a pierdut definitiv procesul cu USLM. Majorările salariale rămân

Conducerea Metrorex a pierdut definitiv în instanță procesul cu USLM, prin care cerea anularea Contractului Colectiv de Muncă și, implicit, a majorării salariale de 18%. Procesul fusese pierdut și la instanța de fond.

Adrian Bărbulescu

procesul cu USLM directorul Metrorex cu pușcăria Cotizațiile sindicaliștilor de la metrou evacuarea USLM insolvența Metrorex grevă la metrou

”Soluția pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel București, Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, publicată azi pe portalul instanțelor de judecată.

Procesul cu USLM fusese pierdut și la instanța de fond

La finele lunii iunie, Tribunalul Bucureşti respinsese, ca inadmisibilă, cererea directorului general al Metrorex SA, Ştefan Paraschiv, privind reducerea salariilor la metrou.

Instanța de fond a respins suspendarea Contractului Colectiv de Muncă, act care prevede o creştere salarială de 18%.

”Respinge cererea de ordonanță președințială, ca inadmisibilă. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Civilă, Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Pronunţată azi, 24.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, se preciza în decizia Tribunalului București.

Decizia nu era definitivă şi a fost atacată cu apel de către administrația Metrorex, care a pierdut însă definitiv.

Reducerea salariilor la metrou, cerută de administrație

Conducerea Metrorex a introdus o acțiune în instanță în vederea obținerii unei ordonanțe președințiale prin care să se treacă la suspendarea Contractului Colectiv de Muncă în vigoare și reducerea salariilor la metrou.

Acțiunea a fost introdusă la Tribunalul București, Secţia a VIII-a de Muncă şi Conflicte de Muncă.

”Cerere de ordonanţă preşedințială. Prin care solicităm instanţei de judecată să dispună, de urgență şi cu titiu provizoriu, până la soluționarea asupra fondului, ce face obiectul dosarului nr. 16650/3/2021, aflat pe rolui acestei instanţe: în principal, suspendarea efectelor Contractului Colectiv de Muncă 2020-2021 nr. 61853/CCM/05.10.2020, înregistrat la I.T.M. Bucureşti sub nr 249/05.10.2020; în subsidiar, suspendarea efectelor clauzelor CCM 2020-2021 prin care s-a aplicat, începând cu 01.11.1020, o majorare cu 18% a grilei de salarizare prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă 2019-2020, respectiv art. 41 si Anexa 7 dln CCM 2020-2021. În temelul art. 997 alin, (3) C pr. civ, solicităm ca executarea măsurii solicitate să se facă fără somație și fără trecerea unui termen”, se arăta în întâmpinarea trimisă instanței de judecată menționate de către conducerea Metrorex.

Ultimele Articole