joi, iunie 1, 2023
spot_img

PMB a câștigat procesul cu Ministerul Fondurilor Europene în cazul tramvaielor Astra

Primăria Municipiului București a câștigat procesul cu Ministerul Fondurilor Europene, în cazul penalităților impuse la cumpărarea tramvaielor Astra.

”Am câștigat procesul cu Ministerul Fondurilor Europene, Curtea de Apel București anulând penalitatea de 84 milioane lei pe care acesta ne-o aplicase. Cele 100 de tramvaie Imperio sunt finanțate prin Programul Operațional Regional, iar Ministerul aplicase o penalitate de 10% din valoarea contractului, susținând că au existat abateri în procedura de atribuire din 2019. Întărirea forței juridice a Primăriei a fost una dintre prioritățile mele și se dovedește încă o dată că am procedat corect”, a scris marți pe pagina sa de Facebook primarul general Nicușor Dan referitor la procesul cu Ministerul Fondurilor Europene.Contractul pentru tramvaiele Astra, semnat în 2021

Pe 11 mai 2021, Nicușor Dan a semnat contractul de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane Călători Arad, destinate Societății de Transport București, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele. În licitație, Astra Vagoane a fost asociată cu CRRC Sifang.

Contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie se ridică la valoarea de 840 milioane de lei, iar vehiculele au o garanție de șapte ani acordată de producătorul arădean. Primele tramvaie livrate au fost puse în circulație la finele anului trecut.

Ultimele Articole