spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Fostul ministru Cătălin Drulă a câștigat în primă instanță procesul cu Ion Rădoi

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a câștigat în primă instanță procesul cu Ion Rădoi, liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou.

Sindicaliștii l-au acuzat pe Drulă de calomnie, după ce fostul ministru a comparat organizația cu mafia.

”Respinge excepția lipsei calității procesuale active ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea ca fiind neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 4.926,80 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.12.2021”, se arată în Hotarârea nr. 12222/2021 din 3 decembrie 2021 a Judecătoriei Sectorului 1 București, așa cum apare ea pe portalul instanțelor de judecată din România.

Cătălin Drulă, după procesul cu Ion Rădoi: „Nu am făcut decât să nu întorc capul și să spun niște adevăruri”

„Astăzi am câștigat procesul pe care mi l-a intentat USLM, sindicatul de la metrou. Mă acuzaseră de defăimare pentru că aș fi făcut <afirmații care au avut un impact foarte mare asupra demnității, onoarei și reputației membrilor USLM>. În fapt, nu am făcut decât să nu întorc capul și să spun niște adevăruri pe care zeci de miniștri le evitaseră. Sper ca noua conducere a ministerului să nu revină la vechile practici prin care ministrul stă ghiocel în fața intereselor nelegitime ale unor lideri de sindicat”, a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

În mandatul lui Drulă, conducerea Metrorex a demolat chioșcurile din stațiile de metrou, gestionate de Sindomet Servcom SRL, firmă controlată de USLM.

Ultimele Articole