spot_img
vineri, ianuarie 27, 2023
spot_img

Procedură de achiziție de redresoare pentru CFR SA. Cele actuale au și 45 de ani

O procedură de achiziție de redresoare pentru CFR SA a fost lansată zilele trecute, în condițiile în care cele existente au și 45 de ani vechime.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Redresoare 160V”. Valoarea totală estimată a contractului de tip acord cadru ce se vrea a fi încheiat pentru o perioadă de trei ani este de 7.998.000 de lei, echivalentul a aproximativ 1,6 milioane de euro.

Multe staţii CF sunt dotate cu instalaţii de centralizare de tip electrodinamic (CED), cu o vechime mai mare de 25 de ani. Echipamentele de electroalimentare de tip vechi, având în componenţă redresoare echipate cu amplificatoare magnetice, componente electronice care nu se mai fabrică și contactoare electromagnetice, prezintă o serie de dezavantaje şi deficienţe: sunt uzate fizic şi moral, având durata de funcţionare normală de 20 ani cu mult depăşită, fiind în funcţiune de 25 – 45 ani; implică costuri ridicate cu întreţinerea şi energia electrică, având un randament scăzut în comparaţie redresoarele realizate cu componente electronice moderne; nu se mai găsesc piese de schimb (tranzistorii cu germaniu şi contactorii utilizaţi nu se mai fabrică); nu asigură stabilizarea tensiunii necesară pentru noile baterii de acumulatoare montate în instalaţiile CED şi la instalaţiile de semnalizare automată – BAT, putând cauza reducerea duratei de funcţionare a acestora. Înlocuirea redresoarelor vechi din instalaţiile CED cu altele cu performanţe superioare va duce la înlăturarea neajunsurilor enumerate, diminuarea numărului de deranjamente, reducerea efortului de întreţinere şi implicit o reducere a costurilor de exploatare datorită economiei de energie electrică, se arată în anunț.

Redresoare pentru CFR SA. Vor fi livrate la cele 23 de secții de centralizare

Redresoarele vor fi livrare la magazii ale celor 23 de secții de centralizare de pe rețeaua feroviară, din orașele: București, Ploiești, Craiova, Roșiori, Târgu Jiu, Timișoara, Arad, Deva, Cluj, Oradea, Dej, Brașov, Alba Iulia, Târgu Mureș, Iași, Bacău, Suceava, Galați, Buzău, Adjud, Constanța și Fetești. Furnizorul va efectua transportul la locurile de predare precizate pentru fiecare contract subsecvent, valoarea transportului fiind suportată de acesta.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 februarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 14 iunie 2023.

Ultimele Articole