O licitație pentru un contract de un milion de euro în Complexul CF Stația Craiova a fost anulată.
În penultima zi a anului trecut în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Reparație capitală la instalațiile termice Complex CF Statia Craiova (proiect tehnic si execuție lucrări)”, așa cum am scris. Valoarea totală estimată a contractului, care trebuia dus la bun sfârșit în termen de doi ani, era de 5.033.987,22 lei, echivalentul a un milion de euro.
Terenul pe care se află imobilele studiate se găsește la adresa bd. Decebal nr. 1, municipiul Craiova, județul Dolj. Conform datelor preluate din teren și a expertizelor tehnice, clădirile ce fac obiect al prezentei documentații sunt următoarele: Clădirea Dispecer Energetic; Clădirea Magaziei de Mărfuri; Clădirea Sediului Administrativ RCF Craiova. Se vor elabora proiectele tehnice și detaliile de execuție în baza expertizelor și DALI existente, care vor fi verificate de verificator de proiecte în domeniul instalațiilor termice IT și vizată conform HG nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului de verificare și expertizare tehnică de calitate a proiectelor, a execuției lucrărilor și construcțiilor. Se va elabora proiectul tehnic și se vor obține, după caz, în numele Sucursalei Regionale de Căi Ferate Craiova, avizele, acordurile legale și Autorizația de construire, documente care se vor preda achizitorului însoțite de un exemplar vizat spre neschimbare de către autoritățile emitente. Ofertantul va întocmi proiectul tehnic și detaliile de execuție cu respectarea prevederilor HG 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate conform art. 1 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare. Proiectul tehnic se va elabora pe baza DALI și a avizelor/acordurilor obținute, după caz. Pentru întocmirea proiectului tehnic se va inspecta obiectivul pe teren, lucru care va sta la baza stabilirii cantităților de lucrări necesare de executat.
Licitația a fost anulată
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit inițial pentru data de 3 februarie 2025, ora 15:00 și ulterior prelungit până pe 17 februarie.
Însă, potrivit anunțului din SEAP, licitația a fost anulată: ”Aceasta procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”.