spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

BREAKING Iarna provoacă primele probleme pe calea ferată. Copaci căzuți pe șine, tracțiune diesel

După temperaturile demne de luna mai din ultima perioadă, iată că iarna lovește puternic și provoacă primele probleme pe calea ferată. Pe două secții feroviare, circulația a fost perturbată de arbori căzuți pe șine, iar tracțiunea se asigură cu locomotive diesel. Se anunță o noapte grea pentru ceferiști.

Adrian Bărbulescu

probleme pe calea ferată copac căzut pe calea ferată
Imagine cu titlu ilustrativ

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile. Comandamentul Central de Iarnă și comandamentele teritoriale de iarnă ale CFR SA sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Dispeceratele funcţionează în dispozitive complete, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenţie – drezine pantograf şi pluguri de zăpadă – necesare în orice situaţie de urgenţă, așa cum a arătat mai devreme Club Feroviar, cu fotografii de la fața locului.

Primele probleme pe calea ferată, pe regionalele Brașov și Iași

La această oră, se acționează cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuții pe firul de contact și remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între stațiile Livezi Ciuc – Lunca de Sus (Regionala CF Brașov) și Floreni – Ilva Mică (Regionala CF Iași).

Pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operațiunilor de intervenție în curs de desfășurare, cu tracțiune diesel pe intervalul Livezeni Ciuc – Lunca de Sus (Regionala CF Brașov), iar între stațiile Floreni și Ilva Mică (Regionala CF Iași) se va asigura transbordare cu mijloace auto.

”Menționăm faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă”, mai precizează CFR SA.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să solicite reprezentanților operatorilor de transport feroviar de călători informații despre condițiile de circulație sau să verifice Tabelele Sosire/Plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro  la domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web).

Călătorii aflați în tren pot consulta programul Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), de pe site-ul companiei www.cfr.ro, un program care oferă informații exacte despre locul unde se află un tren în circulație, dacă trenul are sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Ultimele Articole