miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Probleme pe calea ferată. Incendiu la Desiro și locomotivă a unui marfar defectă în linie curentă

Au fost probleme pe calea ferată. Marți după-amiază locomotiva unui marfar s-a defectat în linie curentă, iar seara un automotor Desiro a luat foc.

Un incendiu a izbucnit marţi seara la motorul unui tren de persoane, între staţiile Piteşti şi Pârvu, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

La faţa locului au intervenit două autospeciale pentru stingerea incendiilor şi două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat de la Detaşamentul Bradu şi Secţia Costeşti. ”S-au asigurat măsuri specifice de prevenire şi stingere a incendiilor de către pompieri, la faţa locului fiind fumegaţie din zona compartimentului motor, unde au ars elemente combustibile. Nu au fost victime sau persoane care să necesite prim ajutor calificat, iar trenul a putut continua deplasarea către gara Pârvu”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, cei aproximativ 60 de călători au fost preluaţi ulterior de un alt tren. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurgerea lichidelor combustibile pe suprafeţele elementelor fierbinţi din zona motorului, precizează ISU Argeş.

Probleme pe calea ferată. Trenuri de călători blocate de locomotiva unui marfar

Anterior, circulația trenurilor CFR Călători pe relaţia Valea Sadului-Parângu fusese întreruptă temporar din cauza unui tren de marfă defect în linie curentă şi a lipsei de tensiune în linia de contact, a informat operatorul feroviar de stat printr-un comunicat.

Trenurile afectate au fost:

IR 1836 Cluj Napoca – București Nord a staționat în Valea Sadului;

IR 1823 București Nord – Deva a staționat în Parângu.

Echipele de intervenție ale CFR SA au lucrat la deblocarea căii ferate și remediere pentru realimentarea cu energie electrică. Circulația trenurilor în zona afectată s-a desfășurat în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță, se mai arată în comunicat.

Ultimele Articole