spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Probleme pe calea ferată. Incendiu de vegetație și copac căzut pe linie, întârzieri mari

Au fost probleme pe calea ferată duminică. Un incendiu de vegetație și un copac căzut pe linia ferată au cauzat întârzieri în circulația trenurilor.

Din cauza unui incendiu de vegetație care s-a produs între stațiile Rădoiești și Olteni, firul 2 de circulație a fost închis de la ora 13:42. Trenul IR 1824 Deva – București Nord, care se afla în parcurs pe firul 2 de circulație, a fost regarat în stația Rădoiești și îndrumat pe firul 1, conform administratorului de infrastructură, pentru continuarea călătoriei. Trenul a plecat din stația Radoiești cu o întârziere de 97 de minute, a informat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA. .

Probleme pe calea ferată. Întârziere de 100 de minute la un tren Arad-București Nord

Pe de altă parte, CFR Călători a anunțat, printr-un alt comunicat, că trenul IR 348 Arad – București Nord va ajunge la destinație cu o întârziere estimată de 100 minute.

În stația Orșova, la pantografele trenului menționat a intervenit o problemă tehnică și pe fondul condițiilor atmosferice de vânt puternic. Trenului i-a fost asigurat un alt mijloc de remorcare, acesta reluându-și circulația în condiții de siguranță, după realizarea tuturor procedurilor aferente unei astfel de situații (acțiuni de manevră, detașare/atașare, proba frânei etc) și va ajunge la destinație cu o întârziere estimată de 64 de minute.

În fine, ca urmare a unui copac căzut pe linia de contact dintre stațiile Silhoasa-Larion din cauza vremii nefavorabile, traficul feroviar a fost temporar întrerupt, fiind afectată circulația trenului R 5702 Ilva Mică-Suceava, care și-a reluat mersul în condiții de siguranță cu 168 de minute întârziere.

„Mai pot fi posibile întârzieri ale altor trenuri din cauza condițiilor de circulație ulterioare, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate. În situația în care și alte zone vor fi afectate de vremea nefavorabilă, programul de circulație se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, a mai precizat operatorul feroviar de stat.

Ultimele Articole