duminică, februarie 18, 2024
spot_img

Probleme pe calea ferată înainte de Crăciun. Lipsă tensiune, fir de contact rupt, copaci pe șine

Sunt probleme pe calea ferată sâmbătă după-amiază, când lumea se deplasează spre locurile unde vor petrece Crăciunul. De parcă nu ajungea aglomerația de pe DN 1 pe Valea Prahovei, și Magistrala feroviară 300 s-a blocat sâmbătă după-amiază, din cauza unui fir de contact rupt.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a anunțat că este fir de contact rupt între stațiile Predeal și Timișu de Sus. Muncitorii de la CNCF CFR SA intervin pentru remedierea deranjamentului.

Trenul IR 1645 București Nord – Târgu Mureș a rămas blocat și a fost remorcat până în stația Brașov cu locomotivă diesel îndrumată de la Brașov, după ce s-a făcut gabarit (acces) în linie de către CFR SA. Din cauza acestei probleme, garnitura are o întârziere de 125 de minute.Probleme pe calea ferată și pe Valea Jiului

Anterior, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în jurul orei 12:40, între stațiile Petroșani și Crivadia s-a produs un deranjament la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact/ căderi de copaci) ce conduce la întreruperea temporară a circulației pe acest segment, a anunțat CFR Călători printr-un comunicat postat pe site-ul propriu.

În acest context, sunt afectate trenurile:

– IR 1836 Cluj Napoca – București Nord care va merge până la stația Baru Mare;

– IR 1823 București Nord – Deva care va merge până stația la Petroșani.

Pentru asigurarea continuității călătoriei pasagerilor din aceste două trenuri, se va asigura transbordarea cu mijloace auto între stațiile Baru Mare și Petroșani și retur.

Ulterior, operatorul feroviar de stat a informat că, urmare a deranjamentului ce s-a produs din cauza vremii nefavorabile la infrastructura feroviară dintre stațiile Petroșani și Baru Mare hc, a fost suspendată pe distanța Baru Mare hc – Petroșani și retur, circulația trenurilor R 2710 și R 2711 Simeria – Baru Mare hc – Petroșani și retur. Acestea circulă pe distanța Baru Mare hc – Simeria și retur.

Ultimele Articole