marți, iunie 6, 2023
spot_img

Probleme pe calea ferată, din cauza vremii. Lipsa de tensiune a provocat întârzieri

Vremea nefavorabilă, mai exact ploaia înghețată care a căzut în sudul țării, a provocat luni dimineață probleme pe calea ferată.

UPDATE Potrivit unei informări de ultimă oră din partea CFR Călători, în total au fost cinci trenuri afectate, care au avut întârzieri cuprinse între 100 și 160 de minute.

La Cilibia, pe secția feroviară 702, a fost tensiune lipsă în rețeaua de contact, motiv pentru care trenurile ce tranzitau zona au avut întârzieri. Afectate direct de aceste probleme au fost trei trenuri, după cum au precizat oficialii Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA. Tot ei au menționat însă că ar putea fi afectate indirect și alte garnituri.

Probleme pe calea ferată. Întârzieri de peste două ore la trenurile dinspre Galați

Cea mai mare întârziere, de peste două ore, o are trenul Interregio 1732, care circulă pe relația Galați-Brașov. Garnitura a plecat din stația Galați la ora 6,50 și s-a oprit la Cilibia, din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică.

Tensiunea s-a restabilit în rețeaua de contact la ora 8,51, însă operatorul feroviar de stat a trimis în zonă și locomotive diesel, pentru orice eventualitate. La rândul lui, are o întârziere de 130 de minute și trenul Interregio 1570 Galați-București Nord, care a plecat din stația Galați la ora 5,21 și ar fi trebuit să ajungă în Gara de Nord din Capitală la ora 9,03.

Tot din cauza ploii înghețate, luni dimineață a avut de suferit și circulația tramvaielor Societății de Transport București.

Ultimele Articole