VIDEO Explozie la metrou, pe Magistrala 2. Stația Tineretului a fost evacuată duminică seara

20 septembrie 2020

S-a produs o explozie la metrou duminică seara. Stația Tineretului a fost evacuată, iar circulația trenurilor pe Magistrala 2, spre Berceni, a fost oprită.

explozie la metrou Tineretului metrou la Tineretului

O problemă tehnică a determinat evacuarea stației de metrou Tineretului și oprirea traficului către stația Berceni (fostă depoul IMGB), informează Digi 24.
Problema tehnică a apărut pe tunel, a fost de natură electrică și a generat fum. Metrorex a intervenit cu firma privată de pompieri, călătorii au fost evacuați și nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanții ISU au ajuns și ei la fața locului, dar nu a fost nevoie de intervenția lor. În prezent, stația Tineretului este complet evacuată și se lucrează la remedierea problemei.

Explozie la metrou. Precizările Metrorex

În urmă cu puțin timp, Metrorex a dat publicității un comunicat de presă în care explică ce s-a întâmplat. Îl redăm integral în cele ce urmează:

”Metrorex informează că astăzi, 20.09.2020, în jurul orei 20:40, la stația de metrou Tineretului, a fost sesizată o defecțiune la trenul care circula pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situații, echipele Metrorex au intervenit cu acțiuni specifice pentru remedierea și degajarea situației. Circulația trenurilor a fost reorganizata astfel:

-trenurile au circulat fără oprire prin stația Tineretului

-s-a circulat în sistem pendulă pe relațiile: Pipera-Unirii 2 și Berceni-Unirii 2.

Facem mențiunea că siguranță publicului călător nu a fost pusă în pericol în nicio secundă, acesta fiind informat permanent prin instalațiile de sonorizare de la nivel peron.

Începând cu oră 21:50 situația a fost remediată și circulația a fost reluată în condiții normale! Precizăm că stația de metrou Tineretului se află pe Magistrala 2, care este propusă pentru modernizare, fiind necesară realizarea și modernizarea instalației Interlocking. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și va mulțumim pentru înțelegere!”