GALERIE FOTO Probleme în traficul feroviar din sudul țării din cauza ninsorii și a vântului puternic

24 martie 2020

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că sunt probleme în traficul feroviar din sudul țării, din cauza condițiilor meteo nefavorabile – ninsoare, temperaturi scăzute și rafale puternice de vânt.

Marți dimineață, viteza de circulație a trenurilor pe relația Craiova – Roșiori Nord a fost redusă la 70 km/h, din cauza rafalelor puternice de vând, între stațiile Olteni – Videle traficul feroviar se desfășoară doar pe firul I.

Pasagerii sunt rugați să plece la drum doar dacă este necesar și, de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea respectivă despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

De unde aflați dacă sunt probleme în traficul feroviar

Informații referitoare la condițiile de trafic sunt disponibile pe site-ul companiei de infrastructură www.cfr.ro, unde permanent sunt actualizate camerele web din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iaşi și Timișoara, care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul TRENUL MEU, care oferă informații despre localizarea trenurilor înscrise în circulație.

”CFR SA asigură calătorii că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă pe reţeaua feroviară au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă”, se mai arată în comunicatul de presă dat publicității marți dimineața de CFR SA.

Recomandarea de a se limita călătoriile doar la situațiile de urgență este prezentă și în Ordonanța Militară 2, anunțată sâmbătă de ministrul de Interne, Marcel Vela.