spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Privatizarea CP Carga a fost finalizata

cp cargaMSC Rail, subsidiara MSC Mediterranean Shipping Company, a finalizat procesul de achizitie a operatorului feroviar de marfa din Portugalia, CP Carga, acesta reprezentand demarearea implementarii strategiei pe termen lung privind consolidarea operatorului.
Tranzactia reprezinta o investitie de 53 mil euro, din care 51 mil euro vor fi utilizati pentru recapitalizarea companiei. Semnarea contractului intre cele doua entitati este rezultatul licitatiei publice pentru vanzarea CP Carga. Initial MSC a achizitionat 95% din actiunile companiei iar restul de 5% implica vanzarea pachetului detinut de angajati. MSC Rail s-a angajat mentinerea Acordului existent privind personalul operatorului.
In decembrie 2015, Autoritatea de Concurenta a Portugaliei a emis aprobarea achizitiei CP Carga la trei luni de la vanzarea initiala si semnarea contractului in Lisabona, din 21 septembrie.
„Avem sansa de a pune in aplicare planul nostru strategic de a consolida pozitia pe piata a operatorului si de a dezvolta activitatile sale. Dorim ca operatorul sa devina un jucator important in Peninsula Iberica. Procesul de achizitie si investitiile viitoare reprezinta angajamentul nostru de a atinge acest obiectiv”, a declarat Giuseppe Prudente, Directorul Diviziei de Logistica a MSC.
In cadrul licitatiei de achizitie a CP Carga, au fost selectate trei companii: Atena Equity Partners, Cofihold, si Mediterranean Shipping Company.
In 2012, autoritatile din Portugalia anuntau intentia de a privatiza operatorul feroviar de transport de marfa si Compania Nationala de Mentenanta Feroviara, EMEF, insa procesul a fost amanat pentru martie 2015, cand Guvernul a aprovat revizuirea planului de privatizare in cazul ambelor companii.

Ultimele Articole