spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Lia Olguța Vasilescu vrea prioritate în trafic pentru tramvaiele din Craiova

Tramvaiele din Craiova vor avea prioritate în trafic, după instalarea unor sisteme de semaforizare inteligentă în nouă intersecții din oraș.

Primăria Municipiului Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu, a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce are ca obiect ”Execuţia lucrărilor pentru componenta <Extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate cu funcționarea în regim adaptiv și sistem de comunicații (Etapa 1, Faza 1+Etapa 1, Faza 2)>- Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Tramvaiul în Municipiul Craiova—MOTRIC T1”. Valoarea totală estimată a contractului, ce va trebui dus la bun sfârșit în termen de șase luni, este de 2.546.173,34 lei, echivalentul a aproximativ 515.000 de euro.

Proiectul general prevede modernizarea infrastructurii aferente transportului public de călători cu tramvaiul din municipiul Craiova prin reabilitarea a 3.096 m cale simplă de rulare a tramvaiului pe str. Henry Ford și prin reabilitarea a trei stații de redresare și a echipamentelor aferente pentru alimentarea electrică.

Faza a doua, scoasă acum la licitație, presupune reducerea emisiilor de echivalent CO2 provenite din transport prin minimizarea efectelor congestionării urbane asupra mediului, ca urmare a extinderii sistemului de management al traficului prin integrarea unui numar de nouă intersecții, din care două intersecții pe Calea București, trei pe Bd. Decebal și patru pe str. Henry Ford în vederea asigurării priorității în trafic a tramvaielor din municipiul Craiova. „Sistemul asigură o adaptare a timpilor de semaforizare în funcție de informațiile primite în timp real asupra poziției vehiculelor de transport public, astfel încât să asigure traversarea cât mai rapidă a intersecțiilor semaforizate de către aceste vehicule”, se arată în anunțul de licitație.Condiții de participare la licitația proiectului ce va asigura prioritate în trafic pentru tramvaiele din Craiova

Pentru participarea la procedura de achiziție, se solicită experienţă similară. Ofertantul (operator economic individual sau asociere de operatori economici) trebuie să demonstreze că a executat în ultimii cinci ani, (calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor), lucrări similare duse la bun sfârşit în valoare cumulată, fără TVA, de cel puţin 2,5 milioane de lei la nivelul a maximum trei contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 august 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 31 decembrie 2022.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

Ultimele Articole