miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Prințul Charles a inaugurat fabrica CAF din Newport, Marea Britanie

O fabrică modernă a fabricanților spanioli de material rulant de la CAF a fost inaugurată oficial de către Charles, prinț de Wales, în Marea Britanie.

sursa foto: globalrailwayreview.com

Prințul Charles a deschis oficial, zilele trecute, fabrica CAF de la Celtic Business Park din Newport, South Wales. Fabrica a fost deschisă în septembrie 2018 pentru a construi trenuri suburbane și de metrou, trenuri de mare viteză, dar și tramvaie. Charles a efectuat la finele săptămânii trecute un tur al fabricii unde se construiesc în prezent vehicule DMU „Civity” pentru nord și vestul Marii Britanii, potrivit globalrailwayreview.com.

Andrés Arizkorreta García, directorul executiv al CAF, a declarat: „CAF se angajează să se extindă pe piața feroviară din Marea Britanie și acest lucru poate fi realizat cel mai bine cu crearea acestei fabrici din Marea Britanie. Suntem mândri că facem parte din comunitatea imediată din Newport și lucrăm din greu pentru a construi legături puternice cu regiunea din jurul operațiunilor noastre. Trei sferturi din angajații fabricii noastre sunt din Țara Galilor. CAF are, de asemenea, un impact pozitiv asupra lanțului larg de furnizare a industriei feroviare din Marea Britanie, deoarece continuăm să creștem numărul companiilor locale și naționale care furnizează componente pentru vehiculele noastre”, spun oficialii CAF.

După finalizarea comenzilor pentru regiunile de nord și vest zona de centru a Marii Britanii, va începe producția pentru Wales și regiunile limitrofe, unde va fi construită întreaga flotă de 197 de rame cu două vagoane și 26 cu trei vagoane. Prima unitate va fi livrată la Newport în martie 2020.

Reamintim că spaniolii de la CAF sunt prezenți și în România. Ei au participat și participă la licitații destinate parcului de material rulant al Metrorex pentru magistrala V, Drumul Taberei – Eroilor. Aici însă spaniolii au fost implicați într-un scandal de corupție instrumentat de DNA în care acuzele au fost cău aceștia, cu ajutorul unor angajați Metrorex, au încercat să afle elemente din ofertele competitorilor, anume firma autohtonă Astra și francezii de la Alstom. (D.C.)

Ultimele Articole