Principalele proiecte feroviare ale Bulgariei, estimate la 2 mld euro

19 martie 2019

Ministrul Transporturilor din Bulgaria, Rossen Jeliazkov, a anuntat ca pentru proiectele de infrastructura feroviara ce urmeaza sa fie implementate dupa 2021, sunt necesare investitii in valoare de 2 mld euro (4 miliarde de leva).
Proiectele incluse in programul de investitii vizeaza legaturile feroviare cu Serbia si Macedonia, liniile Vidin-Medkovets, Karnobat-Sindel, instalarea sistemelor de management al traficului pe unele sectiuni din reteaua feroviara, precum si dezvoltarea jonctiunii de cale ferata din Varna si Gorna Oryahovitsa.
“Ca stat membru al UE, urmarim o politica clara in conformitate cu obiectivele Uniunii Europene, care vizeaza realizarea unei integrari optime privind retelele de transport. Proiectele pe reteaua TEN-T ar trebui finalizate pana in 2030 si 2050, fiind inclusa reteaua centrala si cea globala,” a declarat Jeliazkov.
In iulie, BER a lansat invitatia de precalificare pentru proiectul feroviar ce include Coridorul VIII, reprezentand a ramura estica, intre Bulgaria si Macedonia. Pentru acest proiect, administratorul de infrastructura feroviara din Macedonia intentioneaza sa anunte castigatorul pentru licitatia privind modernizarea liniei Beljakovce – Kriva Palanka.