marți, iunie 6, 2023
spot_img

Mariana Miclăuș anunță când va sosi primul tren nou pentru Magistrala 5 de metrou

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, a anunțat când va sosi primul tren nou pentru Magistrala 5 a metroului bucureștean, fabricat de Alstom.

„Pentru Magistrala 5 Râul Doamnei – Eroilor avem un contract semnat cu Alstom pentru 13 trenuri noi de metrou. Contractul prevede şi o opţiune de a achiziţiona suplimentar alte 17 trenuri de metrou, în funcţie de asigurarea finanţării, pe care noi o vom identifica. Primul tren preconizăm că va veni spre sfârşitul acestui an sau la începutul anului 2023, dar în 2023 vor fi livrate toate cele 13 trenuri, până la sfârşitul anului”, a spus Mariana Miclăuş la conferinţa ”Constructor în România”, informează Agerpres.

Metrorex a atribuit Alstom un contract pentru un total de până la 30 de trenuri Metropolis ce vor circula pe noua Magistrală 5. Acestea vor fi livrate în două tranşe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri depăşeşte 100 de milioane de euro.

Acest contract poate fi extins cu opţiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 milioane de euro. „Primul tren va fi livrat în mai puţin de 29 de luni şi va circula pe prima secţiune a Magistralei 5 de metrou, aflată deja în serviciul comercial. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat după omologarea primei unităţi, urmând ca lotul opţional de 17 unităţi să fie livrat pe baza unei cereri ferme din partea operatorului bucureştean”, se arată în comunicatul companiei Alstom.Primul tren nou pentru Magistrala 5, din gama Metropolis

Trenurile vor avea şase vagoane şi 216 locuri fiecare. Gama de trenuri de metrou Metropolis de la Alstom este în operare de peste 20 de ani în toată lumea, versatilitatea sa făcând posibile numeroase configuraţii.

Printre cei 60 de clienţi din întreaga lume se numără operatorii de metrou din Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney şi Montreal.

Ultimele Articole