spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Primul transport feroviar de containere pe ruta Varsovia – Ganzhou

Un nou serviciu de transport feroviar de marfa care leaga Varsovia de Ganzhou a fost lansat saptamana trecuta. Este una dintre numeroasele legaturi noi dintre Europa si China, dar printre primele care leaga provincia Jiangxi, din estul Chinei, de continentul european.

Primul tren a fost incarcat cu 41 de containere si a tranzitat China, spre vest, prin granita Manzhouli a Regiunii Autonome Mongolia Centrala (Inner Mongolia). Transportul de containere a urmat serviciile asemanatoare recent lansate, plecand din provincie catre Rusia si apoi tranzitand cateva tari din Asia Centrala.

Provincia Ganzhou a fost in mare parte izolata in ceea ce priveste dezvoltarea traficului feroviar de marfa, in mare parte din cauza lanturilor sale muntoase indepartate, insa a inceput sa cunoasca o evolutie mai buna in acest sens, pe masura ce China investeste puternic in infrastructura feroviara in cadrul proiectului sau expansiv, One Belt One Road.

Astfel, Ganzhou incepe sa se transforme intr-un centru international de distributie a marfurilor, iar legaturile feroviare catre Turkmenistan si Tadjikistan urmeaza sa fie anuntate in curand.

In același timp, Mongolia Centrala a inregistrat o crestere a serviciilor de transport feroviar de marfa, beneficiind de sapte rute feroviare, intre vest si est. Primul tren de marfa, pe relatia Europa-China, i-a tranzitat teritoriul acum patru ani.

Ultimele Articole