Primul proiect de referinta pentru Alstom in Nigeria: Linia Albastra a metroului din Lagos

Autoritatea de Transport Metropolitan din Lagos (LAMATA) si Alstom au semnat un acord cadru pentru cele doua faze ale proiectului Liniei Albastre din Lagos, primul proiect de referinta pentru Alstom in Nigeria. In cadrul primei faze, Alstom va asigura electrificarea unui segment de linie cu sina a treia, dar si a unor substatii. Dupa prima faza, Alstom si Guvernul din Lagos intentioneaza sa colaboreze la faza a doua a proiectului prin structurarea finantarii din partea Agentiilor de Credite pentru Export pentru a furniza trenuri de metrou, semnalizare CBTC, centrul de operare si control, serviciile de informare a pasagerilor si sistemul de ticketing in statii.
„Proiectul Liniei Albastre are o importanta strategica pentru orasul Lagos deoarece le permite cetatenilor sa calatoreasca rapid si in siguranta pe distante mai lungi. Integrarea cu sistemele de transport existente, cum ar fi liniile de transport cu autobuzele sau barcile, precum si cu viitoarele linii de metrou, vor contribui masiv la planul de transport global al orasului pentru reducerea congestiei traficului si transformarea sa intr-un oras inteligent”, a declarat Abiodun Dabiri, Directorul Executiv al LAMATA. Linia Albastra va transporta 400.000 de calatori zilnic, capacitate care va creste la 700.000 de pasageri odata finalizate lucrarile.
Orasul Lagos are 22 de milioane de locuitori si se confrunta cu blocaje masive in trafic. Data fiind cererea de transport in crestere a orasului, constructia Liniei Albastre a metroului isi propune sa abordeze provocarile de mobilitate.