Primul metrou fabricat de Alstom in India a fost inaugurat in Kochi

Alstom a inaugurat metroul din Kochi, India, pentru care compania a construit vehiculele in India. Proiectat exclusiv in Bangalore si construit in orasul Sri din India, proiectul Alstom face parte din campania Guvernului, „Fabricat in India”.
Fiecare tren Metropolis livrat companiei Kochi Metro Rail Limited (KMRL) va fi capabil sa transporte pana la 975 de calatori si va fi dotat cu 136 de scaune, coridoare late si o asezare longitudinala a scaunelor care permite calatorilor sa mearga de la un capat la celalalt al vehiculului, optimizand capacitatea de transport si facilitand imbarcarea. Fiind primul metrou dotat cu sistemul CBTC (Communication-Based Train Control) din India, solutia Urbalis 400 dezvoltata de Alstom va controla deplasarea trenurilor, permitand traficul unui numar mai mare de trenuri pe retea la viteze mai mari si in conditii de siguranta. Alstom a furnizat si solutia telecom, cu o solutie de alimentare cu energie electrica prin sina a treia 750VDC, alaturi de sistemul SCADA asociat.
Alstom s-a concentrat pe imbunatatirea experientei clientilor din toate punctele de vedere. Avand un design interesant, trenul evoca imaginea unui „nettipattam”, a unui elefant ai carui ochi se aprind atunci cand vehiculul circula prin tuneluri intunecate. Trenurile sunt dotate cu aer conditionat si sisteme de informare a calatorilor in timp real pentru un confort sporit. De asemenea, sunt dotate cu CCTV, un sistem de detectie a focului si fumului pentru siguranta calatorilor si mai multe puncte de reincarcare a telefoanelor, o alta premiera pentru metrourile din India.
„Scopul nostru a fost sa livram o solutie moderna si eficienta pentru oamenii din Kochi. Solutiile inteligente Alstom ne-au ajutat sa indeplinim acest obiectiv. Serviciile complete si atentia indreptata catre nevoile noastre au facut ca termenul de livrare sa fie foarte competitiv si sa nu existe spatii create de implicarea in proiect a mai multor parti”, a declarat Elias George, Director Executiv si Secretar Sef al Transport of Kochi Metro Rail Limited.