miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Primul contact cu meseria de inginer are loc la „Bazele Carierei Inginerului CFDP-ist”

În prima săptămână a noului an universitar, în zilele de 26 și 27 septembrie, Carieră Feroviară în România – CFiR și Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, în parteneriat media cu Club Feroviar, organizează cea de-a doua ediție a evenimentului „Bazele Carierei Inginerului CFDP-ist”.

Evenimentul, prin care ne propunem să realizăm o introducere a studenților de anul I, generația de „boboci” ai facultății, în tainele meseriei de inginer CFDP-ist, are obiectivul de a crește retenția studenților în facultate și gradul de absolvire a acestora prin prezentări susținute de reprezentanții facultății și cei ai mediului de afaceri despre:

  • exemple de proiecte concepute și realizate de această categorie de ingineri;
  • punctele de atracție și de motivare din timpul facultății – burse, stagii de practică, vizite tehnice, posibilități de internship/angajare;
  • posibilități și direcții de dezvoltare a unei cariere după absolvirea facultății;
  • exemple concrete din activitatea curentă a companiilor prezente la eveniment, respectiv a activității inginerilor CFDP-iști.

CFiR și CFDP pun „Bazele Carierei Inginerului CFDP-ist”

Practic, în cadrul acestui eveniment, studenții vor lua contact pentru prima dată cu toate posibilitățile pe care un absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri le are de a urma o carieră ca inginer constructor în activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi/sau consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

Vor afla astfel, așa cum spunea într-un webinar domnul conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al facultății, că, încă înainte de absolvire, cea mai mare parte a absolvenţilor F.C.F.D.P. încheie contracte de colaborare cu companiile de proiectare, execuţie şi consultanţă din domeniu. După terminarea studiilor, absolvenţii devin angajaţi ai acestor companii; de regulă, numărul absolvenţilor este insuficient pentru a acoperi cererea pieţei locurilor de muncă din domeniu.

Evenimentul, care se va desfășura pe durata a două zile, le va da posibilitatea proaspeților studenți de a cunoaște câteva companii importante din domeniul infrastructurii feroviare și rutiere și de a afla de la reprezentanții acestora care sunt frumusețile și provocările meseriei de inginer CFDP.

Pe 26 septembrie, în prima zi a evenimentului, vor încerca să îi convigă pe studenți că au făcut alegerea potrivită atunci când au optat pentru Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri reprezentanții companiilor TPF Inginerie – Partener Principal, Segula Technologies și PORR Construct – Parteneri a evenimentului, precum și DB Engineering & ConsultingEGIS RomaniaVioTopCFR SA, STRABAG, VIAROM, Maristar Com și CNAIR.

Ziua se va încheia cu înmânarea „Trusei Inginerului CFDP-ist” fiecărui student, pe care să o folosească în cei patru ani de studiu, compusă din rucsac, vestă reflectorizantă, câteva caiete și pixuri, stick USB și ruletă, trusă realizată de CFiR și CFDP cu sprijinul companiilor: ISPCF, TPF Inginerie, DB Engineering&Consulting, Viarom, Strabag, Egis și Maristar.

Pe 27 septembrie studenții vor efectua o vizită la sediul companiei EGIS Romania unde se vor putea familiariza cu activitatea într-o companie prezentă în România de peste 20 de ani, care furnizează servicii de inginerie și consultanță în sectoarele de transport rutier și feroviar, precum și în domeniul apei și mediului, energie, dezvoltare urbană și alte servicii de consultanță instituțională.

 

Organizatori

Pentru a ne asigura atingerea obiectivului de a atrage resursa umană către domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, noi, Carieră Feroviară în România – CFiR, avem parte de sprijinul partenerilor noștri: Baicons ImpexE-P Rail , ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi FerateKnorr-BremseNovatexTim Rail CargoTPF Inginerie , CONSIS Proiect , DB Cargo RomaniaDB Engineering & ConsultingEGIS RomaniaAsociația Industriei Feroviare din România – AIFAsociația Inginerilor Feroviari din RomâniaCENAFERFacultatea de Transporturi – UPB , Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCBUniversitatea din CraiovaUniversitatea din Pitești și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România.

Urmăriți-ne pe sitenewsletterul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook, youtube și instagram pentru a afla noutăți despre ”Bazele Carierei Inginerului CFDP-ist”.

Pentru mai multe informații despre evenimentele pe care le organizăm sau la care participăm, dar și despre activitatea noastră curentă, ne puteți contacta la adresa de email office@cfir.ro sau la nr de telefon +40 371 314 475.

Următorul eveniment la care vom participa în această toamnă este Standul Industriei Feroviare din cadrul PoliJobs 2023, 15-16 noiembrie, standul 64-67 – Zona 4, în care și-au anunțat prezența companiile DB Engineering & Consulting, STRABAG, PORR Construct, Siemens Mobility și TPF Inginerie.

Ultimele Articole