marți, mai 14, 2024
spot_img

Primul caz de coronavirus la metrou. Ion Rădoi: testul a ieșit pozitiv pentru un angajat de la Laminorului

A apărut și primul caz de coronavirus la metrou, la un angajat de la control acces de la stația Laminorului, de pe Magistrala 4, Gara de Nord 2 – Străulești.

coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

Informația a fost confirmată pentru Club Feroviar de Ion Rădoi, liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou.

”A făcut testul și acum câteva ore a venit rezultatul – pozitiv. Nu este simptomatic, nu este în stare avansată, așa că nu a necesitat spitalizare, a fost trimis acasă, în izolare”, a declarat Ion Rădoi pentru Club Feroviar.

Liderul sindical a menționat că le-au fost făcute teste și colegilor de tură ai bărbatului, care au ieșit însă negative. Pe de altă parte, potrivit lui Rădoi, mai sunt și alți angajați ai Metrorex care se află sub supraveghere.

”Nu e o surpriză pentru mine, în condițiile în care metroul este utilizat de foarte multă lume. Toți salariații sunt expuși, din păcate, cu precădere cei de la control acces”, a mai spus liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou.

Coronavirus la metrou. Precizările Metrorex

Între timp, și administrația Metrorex a confirmat informația. ”Persoana în cauză este de sex masculin, cu vârsta de 49 de ani și are funcția de controlor acces metrou la stația Laminorului. Prin specificul funcției, angajatul nu are contact cu călătorii, având doar atribuții de supraveghere a accesului în stație. Precizăm că începând cu data de 20.03.2020, angajatul Metrorex se afla în concediu medical pentru alte afecțiuni de sănătate. În seara zilei de 30.03.2020, acesta și-a anunțat șefii ierarhici că a fost testat și confirmat pozitiv cu Covid 19. Din informațiile pe care le avem în acest moment, angajatul se află internat în spital sub supraveghere. Colegii acestuia, cu care a intrat în contact, se află în izolare la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Locul de muncă unde îșî desfășura activitatea, respectiv stația de metrou Laminorului a fost dezinfectată în totalitate. O anchetă epidemiologică se va efectua de către Direcția de Sănătate Publică, conform competențelor”, se arată în comunicat dat publicității marți după amiază de Metrorex.
Societatea le recomandă tuturor călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar și plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacțiunii călătorilor cu bancnotele și alte posibile surse de infectare. În această perioadă atât trenurile, cât și stațiile sunt dezinfectate intens cu soluții inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid19

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole