spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

BREAKING Au fost stabilite primele trenuri cu muncitori România-Austria. Ministerul Transporturilor, nicio informație

S-au stabilit primele trenuri cu muncitori România-Austria, între Viena și Timișoara, rezervarea doar online, numărul disponibil de locuri este 300. Informația vine pe surse austriece, oficialii români părând că sunt încă odată surprinși de astfel de inițiative. 

Doru Cireașă

primele trenuri cu muncitori România-Austria tren de noapte Viena-Bruxelles

Camera de Comerț a regiunii Austria Inferioară a anunțat că au fost organizate trei garnituri de tren pe relația Viena-Timișoara, în zilele de 10, 12 și 13 mai, cu două plecări dinspre România și una din Austria, potrivit publicației ziarulromanesc.at.

”Există un număr de 300 de spații rezervabile pentru agențiile de plasament și 50 de spații pentru persoane private / îngrijitori pe direcție. Se aplică principiul ”Primul venit – primul servit”. Rezervarea se poate face doar online.

Primele trenuri cu muncitori România-Austria, destinate îngrijitorilor de bătrâni

”Dorim să vă informăm că de acum încolo există posibilitatea ca îngrijitorii care doresc să folosească coridorul de trenuri între Austria și România să rezerve locurile prin intermediul platformei de rezervare (BTU). Vă rugăm să rețineți că rezervarea se poate face online doar la următoarea adresă: personenbetreuung-zug@btu.at”, se scrie în comunicat. În prezent, următoarele opțiuni de rezervare sunt deschise și rezervabile:

  • 10 mai 2020: Timișoara – Viena. Se pot rezerva personal îngrijitori din următoarele state federale: Burgenland, Austria Inferioară, Viena.
  • 12 mai 2020: Viena – Timișoara. Se pot rezerva îngrijitori din următoarele state federale: Burgenland, Austria Inferioară, Viena.
  • 13 mai 2020: Timișoara – Viena. Îngrijitorii din următoarele state federale pot fi rezervate: Carintia, Austria Superioară, Salzburg, Stiria, Tirol, Vorarlberg.

Există un număr de 300 de spații rezervabile pentru agențiile de plasament și 50 de spații pentru persoane private / îngrijitori pe direcție. Se aplică principiul „Prima venire – prima servire”.

Următoarea linie telefonică este disponibilă de luni până vineri între orele 9.00 și 17.00 pentru întrebări despre rezervare: + 43/1 / 51651-988

În concluzie, am dori să vă informăm că documentele ce trebuiesc completate vor fi puse la dispoziție atât în ​​limba germană, cât și în română și în curând vor fi disponibile pe pagina noastră de internet www.daheimbetreut.at.Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a informat vineri seara că autoritățile de la Viena ar dori ca primul tren cu muncitori români spre Austria să plece pe 9 mai.

Informațiile vin, încă odată, din afara României

Informația că s-a convenit înființarea acestor trenuri ar fi fost bine să fie furnizată presei autohtone de oficiali români, u de către cei austrieci ca în cazul de față. Subiectul a fost in ultima perioadă unul controversat în care s-au băttut cap in cap declarații ale minștrilor români cu cele ale unora austrieci,precum ministrul austriac pentru Afaceri Europene. Deasemenea a surpins informația că șeful CFR Călători negocia de principiu înființarea unor astfel de trenuri înainte caministrul Transporturilor, Lucian Bode, să facă declarații publice pe această temă.

Zilele trecute, Ministerul Transporturilor a precizat că, urmare a cererii Ambasadei Austriei din data de 24.04.2020, prin care s-a solicitat aprobarea unui coridor feroviar pentru transportul muncitorilor sezonieri, inclusiv a celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile, pe relația România – Austria, reprezentanții CFR Călători  poartă  discuții cu omologii lor de la operatorul feroviar austriac de stat (OBB). Obiectul discuțiilor îl reprezintă procedura de desfășurare a transportului feroviar de călători în contextul pandemiei de Covid-19.

”Această procedură urmează să fie validată de către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Externe”, a precizat Ministerul Transporturilor.

Polemici legate de această cursă feroviară

Această cursă feroviară a iscat polemici care au ajuns și în spațiul public. ele vor fi tranșate de un grup de lucru alcătuit din responsabilii mai multor instituții, a anunțat lunea trecută Ministerul Transporturilor, după discuția telefonică a ministrului român Lucian Bode cu cel austriac al Afacerilor Europene. Propunerea elaborată de grupul respectiv va fi trimisă spre aprobare Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ale cărui ședințe sunt prezidate de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și Karoline Edtstadler, ministrul Afacerilor Europene din Austria, au discutat luni, 27 aprilie 2020, situația îngrijitorilor sociali în contextul restricțiilor generate de pandemia de coronavirus.

Ultimele Articole