miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Stelian Bujduveanu: Primele tramvaie Astra Imperio pe linia 10, peste două zile

Primele două tramvaie Astra Imperio vor începe să circule de sâmbătă pe linia 10 din Capitală, după ce liniile 41 și 25 au fost completate.

Anunțul a fost făcut joi după amiază de vicepremarul general Stelian Bujduveanu, printr-o postare pe pagina sa de Facebook: ”Tramvaiele Astra Imperio intră și pe linia 10! Mâine (vineri – n.red.) se vor recepționa alte 2 tramvaie din gama Astra Imperio, iar sâmbătă acestea vor fi puse în circulație și pe linia 10. Din cele 100 de tramvaie achiziționate: 20 tramvaie circulă deja pe linia 41, 12 tramvaie circulă pe linia 25 . Traseul liniei 10 este una dintre cele mai lungi și importante linii din București și realizează legătura dintre cartierul Eroii Revoluției și B-dul Banu Manta, urmând traseul Inelului Principal de circulație al orașului”.

Primele tramvaie Astra Imperio pe linia 10. Contractul cu Astra Vagoane Călători, semnat acum doi ani

Pe 11 mai 2021, Nicușor Dan a semnat contractul de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane Călători Arad, destinate Societății de Transport București, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele. În licitație Astra Vagoane a fost asociată cu CRRC Sifang.

Contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie se ridică la valoarea de 840 milioane de lei, iar vehiculele au o garanție de șapte ani acordată de producătorul arădean. Ele vor circula pe opt linii de tramvai din Capitală, aferente a tot atâtea subcontracte.

Acum, urmează primele tramvaie Astra Imperio pe linia 10.

Ultimele Articole