marți, iulie 16, 2024
spot_img

Primele proiecte SHIFT2RAIL solicită finanțare de 222 milioane euro

Shift2Rail_slide2Potrivit primelor cereri de finanțare lansate prin intermediul SHIFT2RAIL, au fost primite 43 de propuneri cu valoare de aproximativ 80 de milioane de euro. Primele solicitări de finanțare s-au axat pe 15 teme de cercetare și au avut la dispoziție un buget de 26,1 milioane de euro.
Cei 27 de membri din cadrul Inițiativei SHIFT2RAIL au înaintat proiecte conform celor 13 teme de cercetare și inovare rezervate lor. Pe lângă cele 63 de milioane de euro pe care le solicită pentru respectivele proiecte, membrii SHIFT2RAIL își propun să contribuie cu 80 de milioane de euro, pentru implementarea proiectelor.
Un total de 454 participanți au aplicat pentru finanțare, dintre aceștia 25% fiind IMM-uri.
”Rata de aplicare pentru aceste cereri publice de finanțare ne dovedește că există o concurență puternică în majoritatea temelor de cercetare. Suntem  de părere că în acest fel SHIFT2RAIL va putea finanța proiecte de calitate, prin intermediul Programelor de Inovare”, a precizat Keir Fitch, director executiv interimar SHIFT2RAIL.

Analizarea proiectelor depuse începe în luna aprilie și va fi finalizată în iunie. Aplicanții vor fi informați despre rezultatele evaluării proiectelor până la mijlocul lunii iulie.

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole