spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Primarul Timișoarei solicită demiterea conducerii societății de transport public

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că a solicitat demiterea Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) din cauza datoriilor pe care această companie le acumulează de la an la an, dar care, cu toate acestea, a angajat, în ultimii patru ani, peste 200 de oameni în birouri şi nu şoferi sau vatmani.

Dominic Fritz anunţă că a înaintat propunerea de demitere a CA al STPT către Consiliul Local Timişoara, potrivit unei postări a primarului pe Facebook, preluată de G4Media.ro.

„Am solicitat azi Consiliului Local să demită Consiliul de Administraţie al Societăţii de Transport Public Timişoara. În decizia pe care o vor lua mâine, îi invit pe consilierii locali să se gândească dacă sunt mulţumiţi de cum arată serviciile de transport public oferite timişorenilor”, scrie Fritz pe Facebook.

Edilul arată că jumătate din bugetul de investiţii din acest an merge la capitolul transporturi şi mobilitate.

„Jumătate din bugetul pe anul acesta de investiţii al Timişoarei – 540 de milioane de lei – merge spre transporturi şi mobilitate, la care se adaugă suma generoasă de 80 de milioane pentru subvenţii. În primul semestru din 2021, subvenţia acordată pentru transportul public a acoperit 85% din costul serviciului. Anul trecut am încheiat cu BERD un acord de finanţare în termeni foarte avantajoşi, prin care asigurăm fondurile necesare pentru înnoirea flotei de tramvaie şi reabilitarea Căii Bogdăneştilor. Înnoim flota de transport – din toamnă au început să vină noile tramvaie şi printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, în câteva luni începe livrarea etapizată a celor 44 de autobuze electrice performante, care vor schimba transportul în comun din oraş. Pentru banii pe care îi plătim e normal să avem aşteptări de la managementul companiei de transport public”, mai scrie Fritz.

Ultimele Articole