spot_img
duminică, octombrie 24, 2021
spot_img

Primarul general Nicușor Dan avansează un nou termen pentru Pasajul Doamna Ghica

Primarul general Nicuşor Dan a avansat luni seara un nou termen pentru Pasajul Doamna Ghica, parte din viitoarea linie de tramvai Berceni-Pipera.

„Probabil că la sfârşitul anului 2022 (se va da în folosinţă Pasajul Doamna Ghica – n.r.), aşa, vorbind foarte grosier”, a precizat el, pentru B1 TV, preluat de Agerpres.

Nicuşor Dan a dezaprobat faptul că administraţia anterioară a lansat lucrările, în condiţiile în care avea conturile blocate. „Să ştii că ai conturile blocate şi să te aventurezi să faci un pod în mijlocul oraşului, să te lansezi într-o aventură în care ştiai că o să blochezi… pentru că asta, de fapt, am păţit noi. S-a început o investiţie, în plină campanie electorală, ştiindu-se că nu sunt bani să o continui. Şi asta am moştenit. Picioarele (podului – n.r.) sunt. Am reuşit acum să avem tot ce înseamnă circulaţie la baza podului, pentru care multă lume a suferit, toate lunile astea. Este procedură de achiziţie pentru planşeu – cel care se pune peste picioare – şi el nu se poate monta decât în primăvară. După ce se va monta acest planşeu, o să fie făcute toate celelalte lucruri şi la sfârşitul anului 2022 o să putem să lucrăm. Avem un parteneriat cu Primăria Sectorului 2, care e interesată şi care a pus şi ea ceva bani pentru pod”, a menţionat edilul general.

Nou termen pentru Pasajul Doamna Ghica. Montarea tablierului va începe la anul

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica din estul Bucureștiului au fost reluate la finele lunii iulie, după mai bine de o jumătate de an de stagnare.

Pe 31 august, Nicuşor Dan anunţa că în luna septembrie se va deschide circulaţia în jurul podului de la Doamna Ghica, iar montarea tablierului va începe în primăvara anului viitor.

”Circulaţia în jurul podului de la Doamna Ghica, două benzi pe sens, va fi finalizată în cursul lunii septembrie. Pentru podul întreg, tablierul este în curs de achiziţie şi va începe montarea lui în primăvara anului viitor”, arăta el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole