spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Primarul Ciucu vrea să (răs)cumpere de la un proprietar misterios peste doi kilometri de linie de cale ferată în sectorul 6

În România totul a fost după Revoluție de vânzare. Inclusiv 2,3 kilometri de cale ferată pe strada Liniei din sectorul 6 pe o lățime de cinci metri,  prin mecanisme neștiute de majoritate, au ajuns în proprietatea unui persoane private. Actualul edil al sectorului 6 vrea să cumpere terenul și să amenajeze un soi de parc lung pentru a muta aici temporar zona de promenadă de pe bulevardul Iuliu Maniu. 

Trenul lui Nicușor Dan

Primarul Sectorului  6, Ciprian Ciucu, a prezentat joi prioritățile sale privind bugetul pe acest an. Una dintre acestea a fost curățarea liniei ferate care se află amplasată pe strada Liniei (paralel cu Iuliu Maniu) și merge până la gara Cotroceni. E un proiect care „nu ar trebui să fie complicat”, a spus el.

„Strada Liniei e o zonă foarte proastă acum, cu foarte multă mizerie. Am igienizat, dar tot atrage gunoaie. Aici e un proiect cu tren usor, eu respect și urmez viziunea primarului general doar că până atunci îmi doresc să avem amenjări minimale, non- permanente, pista biciclete, înierbare igienizare iluminare”, spune el. Ciucu se îndoiește că linia de transport urban gândită de primarul general Nicușor Dan poate fi gata mai repede de 2-3 ani date fiind dificultățile financiare lăsate de Gabriela Firea.

„Nu are rost să ținem oamenii în această situație. Am bugetat proiectul, avem probleme de proprietate, sunt două căi ferate, una apartine CFR, care  ne-o poate închiria, a doua aparține unui privat și are 2,3 km pe lățime de 5 metri. (El ne-a propus – n.red) să o cumpărăm dacă Primăria ne va da voie la o suma negociabilă. Va fi doar în beneficiul Primăriei, nu va mai trebui să treacă nu știu cât timp, ar ajuta mult”, spune el. Mai departe, a continuat Ciprian Ciucu, „amenajăm zona Gării Controceni. Am fost acolo, am crezut că nu mai ies, s-a construit foarte mult în zona asta, trebuie asigurate condiții”, a mai afirmat el. (D.C.)

Ultimele Articole