spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Primarul Buzăului, nemulțumit de starea pasajului pietonal de la gara din localitate

Pasajul subteran de la Gara CFR, care le permite localnicilor din cartierele Mihai Viteazu și Poștă să traverseze calea ferată pentru a ajunge în centru, este în pericol de surpare, susțin junaliștii buzoieni.

Primăria municipiului Buzău a anunțat că vineri, 11 septembrie, vor avea loc manifestări pentru aniversarea a 150 de ani de cale ferată la Buzău lucrări la Gara Buzău

Avertismentul vine din partea primarului, care spune că structura de rezistență a pasajului este afectată și poate ceda în orice moment, potrivit stiridebuzau.ro. Lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului pietonal subteran de la Gară au fost înghețate încă din vara anului 2020, ca urmare a unor vicii ascunse descoperite în timpul lucrărilor. Muncitorii au descoperit infiltrații în tavanul și în pereții pasajului, provenite de la precipitații, dar și probleme serioase la structura de rezistență.

Problemele păreau a fi în curs de rezolvare, după ce Primăria Buzău a demarat un proiect de reabilitare a legăturii subterane dintre oraș și cele două cartiere.

Proiectul prevedea investiții în refacerea pereților și a casei scărilor, placarea cu faianță și montarea unui sistem de monitorizare video. Lucrările au fost sistate, întrucât pasajul este proprietatea Regionalei CFR. „Pe o porțiune de 33 de metri, structura de rezistență poate ceda. Acest lucru a reieșit din expertiza făcută. Pasajul aparține CFR, nu Primăriei Buzău. Noi nu avem voie să intervenim. I-am semnalat problema primului ministru Florin Câțu, să oblige CFR Infrastructură să repare pasajul”, a declarat Constantin Toma, primarul Buzăului.

Ar fi a doua intervenție a primarului Buzăului la un premier, în legătură cu pasajul CFR din Gara Buzău. Prima solicitare a fost adresată prim-ministrului Ludovic Orban, în noiembrie 2020, potrivit publicației buzoiene.

În luna decembrie, reprezentanții Ministerului Transporturilor au transmis Primăriei Buzău că pasajul de la Gara CFR – alături de alte obiective din țară – va intra într-un proiect de modernizare cu bani europeni, potrivit stiridebuzau.ro.

Ultimele Articole