spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Primaria Timisoara prevede fonduri in buget pentru metrou

Potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea bugetului local al Municipiului Timisoara pe anul 2018, Primaria Timisoara intentioneaza sa aloce suma de 145.000 de lei pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate privind “un sistem de transport in comun de tip metrou”.

Prima linie de metrou din oras va lega Aeroportul International “Traian Vuia” de Calea Sagului, pe unde se intra in oras dinspre frontiera cu Serbia, si va avea cel putin cinci statii, conform reprezentantilor Primariei Timisoara.

Bugetul Primariei Timisoara pe anul 2018 este de aproximativ 300 de milioane de euro. Proiectul de buget va fi in dezbatere publica in data de 19 februarie.

Potrivit reprezentanţilor Primariei Timisoara, prima linie de metrou din oras va lega Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” de Calea Sagului, pe unde se intra in oras dinspre frontiera cu Serbia, si va avea cel puţin cinci statii. Linia de metrou din vestul tarii ar putea avea lungimea de 8 kilometri.

In urmă cu cativa ani, Nicolae Robu, primarul Timisoarei, vorbea despre posibilitatea realizarii unei alte linii de metrou in oras. Era vorba de ingroparea liniilor de tren din oras si infiintarea unui metrou.

Foto: The Romania Journal

Ultimele Articole