spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Primăria Timișoara a semnat contractul cu Bozankaya

Primăria Timișoara a semnat contractul privind achiziționarea de garnituri noi, cu  firma Bozankaya, Turcia.

Tramvaie ultra moderne cu încălzire în scaune și sisteme de supraveghere. Cu astfel de mijloace de transport în comun vor putea circula timișorenii, în mai puțin de doi ani, potrivit expressdebanat.ro.

Garniturile funcționează pe baterii și au o serie de facilități, ce asigură atât confortul călătorilor, cât și cel al vatmanilor. Ele au o capacitate de 200 de locuri și autonomie de până la 63 de kilometri. Primul tramvai nou va sosi, în Timișoara, la începutul anului 2021.

Trebuie precizat însă că alți producători de tramvaie de calibru mondial au pus sub semnul întrebării posibilitatea atingerii unei autonomii așa de mari. Ei s-au întrebat și ce se întâmplă cu modernele tramvaie dacă în cazul unei pene de curent cedează semafoarele sau se opresc pe șine tramvaiele din fața celor cu baterii.

Aceste tramvaie au următoarele facilități: aer condiționat, încălzire în scaune prin conducție termică, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minumum 20 de km, sistemul de info a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sistem de supraveghere video pentru siguranță, sisteme de monitorizare în trafic și dotări specifice pentru a se răspunde nevoilor speciale pentru persoanele cu dizabilități”, a spus edilul orașului, Nicolae Robu.

Ultimele Articole