spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Primăria și Ministerul Transporturilor promit echipe mixte care să se ocupe de proiectele Bucureștiului

Stadiul lucrărilor la metroul Drumul Taberei, magistrală ce va fi deschisă până la finalul anului, precum şi la centura ocolitoare a Capitalei au fost subiectele întâlnirii dintre ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, primarul general Gabriela Firea, politicieni PSD din București Ilfov, reprezentanți ai companiilor de infrastructură.

 

Obiectul întâlnirii a fost „stadiul lucrărilor de infrastructură din Capitală”, potrivit unei postări puse joi de Gabriela Firea pe un site de socializare.

La întâlnire au mai participat directorul CFR, Constantin Axinia, directorul general Metrorex, Marin Aldea, directorul CNAIR, Sorin Scarlat,  reprezentanți ai autorităţilor locale din Ilfov, precum şi parlamentari PSD de Bucureşti. Pozele prezentate de Firea indică prezența Ecaterinei Andronescu și a pesedistului Șerban Nicolae, utilitatea acestora la discuții nefiind clară.

„Având în vedere că la această întâlnire sunt de faţă reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care au în administrare obiective de investiţii importante dar şi parlamentari care pot iniţia modficari legislative care să faciliteze dezvoltarea investiţiilor în zona metropolitană, am discutat despre toate lucrările de infrastructură care afectează traficul rutier atât în Bucureşti cât şi în regiunea Ilfov”, spune Gabriela Firea.

Proiectele sunt centura Capitalei, pasajele supraterane de la Domneşti, Berceni, Olteniţei şi Mogoşoaia, lucrările de la metrou – magistralele M5 şi M6, precum şi calea ferată ce va lega Bucureştiul de Otopeni, lucrare care ar trebui finalizată până la începerea Campionatului European de Fotbal din 2020.

 

„Pentru că mare parte din aceste obiective de investiţii se afla în administrarea Ministerului Transporturilor, însă acestea necesită colaborarea cu Primăria Capitalei, am convenit cu ministrul Transporturilor să mergem împreună pe teren pentru a verifica stadiul lucrărilor dar şi să colaborăm îndeaproape, prin constituirea unor grupuri mixte de lucru, astfel încât să putem soluţiona, în timp cât mai scurt, orice problemă care poate apărea pe parcursul desfăşurării lucrărilor”, spune edilul.

Constantin Axinia (CFR SA, prim plan) și Sorin Scarlat (CNAIR, plan secund)

Primarul Capitalei a ridicat și câteva pretenții față de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. „Este foarte important că ministerul Transporturilor să accelereze lucrările la magistrala M5 şi să continue lucrările de modernizare a centurii Capitalei, pentru ca aceste obiective de investiţii au o influenţă majoră asupra circulaţiei rutiere din Bucureşti. Trebuie să luăm împreună măsuri concrete de fluidizare a circulaţiei în Capitală iar finalizarea acestor lucrări la metrou ar avea o contribuţie majoră în acest sens”, spune primarul general.

Potrivit ministrului Cuc, până la sfârşitul anului magistrala M5 va fi dată în folosinţă. În ceea ce priveşte magistrala M6, ofertele primite sunt în etapa de evaluare în cadrul licitaţiei, i-a explicat Răzvan Cuc.

 

Primăria Capitalei va urgenta emiterea avizelor necesare pentru pasajele Mogoşoaia, Berceni şi Olteniţei. Deasemenea s-au reluat lucrările la Pasajul Domneşti, iar la celelalte trei pasaje, Mogoşoaia, Berceni şi Olteniţei, asocierile care au câştigat licitaţiile sunt în etapa de proiectare.

Marin Aldea, directorul Metrorex (centru foto)

Firea a oferit și oarecare explicații privind participarea și utilitatea paralmentarilor PSD. „Am primit de asemenea asigurări din partea parlamentarilor PSD de Bucureşti şi Ilfov că vor contribui la rezolvarea tuturor problemelor legate de aceste lucrări de infrastructură, vor constitui grupuri de lucru pentru fiecare obiectiv de investiţii în parte şi vor sprijini autorităţile centrale şi locale în urgentarea şi susţinerea propunerilor de modificări legislative, astfel încât să îmbunătăţim cadrul legal, acolo unde este necesar”.

 

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole